Optik fare mi lazer fare mi?Hangisi daha iyi?

CHIP Online, sık sık birbiriyle karıştırılan lazer ve optik farelerin farkını masaya yatırıyor.

Bilgisayarların en önemli bileşenlerinden biri olan, ancak bilgisayar satın alırken genellikle üzerinde pek de düşünülmeyen fareler, ilk çıktıkları günden bugüne epey yol kat ettiler. Bundan sadece 10 yıl önce hemen hemen tüm bilgisayarlar, toplu fareler tarafından kontrol ediliyordu; ancak bugün toplu farelerden ziyade lazer ve optik farelerle karşılaşıyoruz.

Ancak günümüzde kullanılan lazer ve optik farelerin genellikle aynı olduğu düşünülür ve birbiriyile sıkça karıştırılır. Oysa lazer ve optik fare arasında son derece büyük farklar vardır. Özde kullanıcıların temel ihtiyaçlarını aynı düzeyde karşılayan bu iki fare tipi, daha detaylı incelendiğinde birbirinden oldukça farklı bir yapıda olduğu görülür.

Bu sebeple bu yazımızda genellikle birbirleriyle sıkça karıştırılan lazer ve optik fareleri masaya yatırıyoruz. Bu iki fare arasındaki fark nedir? Hangisinin diğerine göre üstün yanları vardır? Oyuncular ya da normal ofis kullanıcıları hangi fare tipini seçmeli? Tüm bu soruların cevaplarına galeri sayfalarımızdan ulaşabilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum