OpenOffice'in 8. yaş günü partisi

OpenOffice.org 8. yaş gününü özel bir partiyle kutlayacak. Özel konuk ise paketin 3. sürümü olacak.

OpenOffice.org, pazartesi günü Paris'te düzenleyeceği bir parti ile 8. yaş gününü kutlamaya hazırlanıyor. Partinin sürpriz konuğu ise, eğer bir aksilik olmazsa OpenOffice.org 3'ün final sürümü olacak. Parti, paketin açık kaynaklı olmasına da vurgu yapılarak, katılmak isteyen herkese açık olacak.

Geçtiğimiz günlerde RC4 sürümü yayınlanan OpenOffice, final sürümüyle birlikte OpenDocument Format 1.2 standardını destekleyecek ve Microsoft Office 2007 ve Mac OS X platformu için geliştiriken Office 2008 uygulamalarıyla oluşturulan dosyaları açabilecek.

Microsoft Office'in ücretsiz bir alternatifi olan OpenOffice.org, yayınlanacak son sürümüyle yazılım devininin Office 2007'yle beraber gelen docx isimli yeni formatını da destekleyecek.

Başlangıç ekranının daha da iyileştirilmiş olduğu yeni sürüm OpenOffice.org, durum çubuğundaki simgeleri ve zum kontrol fonksiyonlarını da yenileyecek.

X11 modülünün yüklenmesine gerek olmaksızın Mac OS X platformunda sorunsuz çalışabilecek olan son sürüm OpenOffice.org, VBA'yı kısmen, Vista işletim sistemini ise tamamen destekleyecek.

Sonraki Haber

Forum