OpenDNS söylendiği kadar hızlı mı?

OpenDNS'in ve Google'ın verdiği DNS hizmeti gerçekten internette hızı arttırıyor mu?

OpenDNS ve Google'ın Public DNS servisleri bir süredir, internette gezinme sürelerini kısalttığı yönünde haberler yapıp, DNS servisleri veriyor. Peki bu servisler gerçekten de internette gezinme hızını arttırıyor mu?

Öncelikle internet servis sağlayıcınızın DNS çözücülerini kendi ağlarında tuttuğunu düşünürsek, modeminizden önce oraya daha sonra ise üçüncü parti servislerine veriler gidiyor. Yani bunun anlamı eğer Google veya OpenDNS'den DNS alıyorsanız, verilerin gideceği mesafe çok daha uzuyor.

Tabii ki bu Türkiye'de yaşayan okuyucularımız için geçerli, Amerika içinde Google'ın ve OpenDNS'in oldukça çok ağı bulunuyor ve oradaki servis sağlayacıları kadar yakın olabilirler. Ancak okyanusun diğer tarafını düşünürsek durum pek de öyle değil. Yol uzadıkça, verilerin gitme süresi de uzuyor.

Tabii ki buradaki DNS'leri yalnızca hız için kullanmayıp, yasaklı sitelere erişmek için de kullananlar var. Ancak hız için kullanıyorsanız bir kez daha düşünmenizi ve bu konuda 'İnternet sayfaları sorunsuz ve hızlı açılsın! En iyi DNS'leri keşfedin, kıyaslayın' haberine göz atmanızı öneririz.

Sonraki Haber

Forum