Onlarca yıl öncenin ikonik cihazını web kamerasına çevirdiler

Nintendon'nun eski avuç içi oyun cihazı Game Boy'un dijital fotoğraflar çekmesi için tasarlanmış eklentisini, yıllar sonra web kameraya çevirmeyi başardılar.

Arkadaşlarınızla online görüşme yaparken eski bir Game Boy kamerasından görüşmeye bağlanmak hayal gibi görünebilir. Ama artık bu o kadar da hayal değil.

Nintendo'nun eski video oyun konsolu Game Boy'a harici olarak takılan bir "kamera kartuşu" olan Game Boy Camera, dijital fotoğrafçılığın ilk günlerinde, Game Boy sahiplerine düşük çözünürlüklü dijital fotoğraflar çekme imkanı tanıyordu. Bu donanımın ülkemizde çok kullanıcısı olmasa da dijital fotoğrafçılığa meraklı eski nesil oyuncuların bir çoğu bu donanıma sahip olmaktan çok mutluydu.

Şimdi bir ekip, Game Boy Camera'yı bir web kamerasına dönüştürmek istiyor.

Aslında bu iş için daha önce yapılan girişim, kamerayı web kamerasına çevirmeyi başarsa da bunun için çok sayıda başka eski donanımı bir araya getirmek gerekiyordu. Yeni girişimi, Epilogue isimli bir şirket gerçekleştiriyor. Şirket, eski GameBoy oyun kartuşlarının modern PC'lerde çalışmasını sağlayan GB Operator isimli bir donanımı satıyor. 

Şirket şimdi GB Operator donanımını, Game Boy Camera'yı da çalıştıracak şekilde güncelledi. Duyurusunu da X üzerinden yaptı. Eğer elinizde eski bir Game Boy Camera donanımı bulunuyorsa ve GB Operator gibi bir ara yüz üzerinden eski Game Boy oyunlarınızı oynuyorsanız, kameranızı da web kameraya çevirip online görüşmelerde, "bulanık pikselli görüntülerle" arzı endam edebileceksiniz.

Sonraki Haber

Forum