OnePlus 3 testte: Özellikleri, sundukları ve fazlası!

OnePlus'ın yeni amiral gemisi OnePlus 3, bu sefer bekleneni veriyor mu? A'dan Z'ye test ettik!

OnePlus, çoklu görev panelini unutmayarak burada bazı geliştirmeler yapmış. Alt taraftaki "Clear all" seçeneği ile tüm son uygulamaları temizleyebiliyor, diğer kısayol sayesinde uygulama yönetimine hızla ulaşabiliyorsunuz. Üçüncü "Clean all" seçeneği ise uygulamaları sadece uygulamaları kapatmakla kalmıyor, tüm arka plan uygulamalarını durduruyor.

Kararımız

Az önce de söylediğimiz gibi OnePlus 3 mükemmel bir telefon. OnePlus 2, güçlü bir telefon olsa da çoğumuzu etkilemeyi başaramamıştı; "2016 amiral gemisi katili" olma iddiası da pek ikna edici değildi. Ancak OnePlus 3'ün bu ünvanı hak ettiğini rahatça söyleyebiliriz. QHD ekran, microSD slotu, kusursuz bir kamera ve müthiş bir pil ömründen yoksun olabilir, ancak fiyatını hesaba kattığınızda hepsini kabul edebiliyoruz. Yeryüzündeki en iyi telefonu arıyorsanız, Samsung Galaxy S7 veya Galaxy S7 Edge'e bakmanızı tavsiye ediyoruz; aksi halde OnePlus 3'ü ciddi biçimde düşünmelisiniz.

Beğenmediklerimiz

NFC'nin OnePlus 3'e dahil edilmiş olması bizi sevindirdi, ancak genişletilebilir depolama seçeneğinin gidişinin bizim gibi bazı kullanıcıları üzeceğinden eminiz. Telefonun kamerası, beklediğimiz kadar güçlü değildi; Samsung Galaxy S7'yle karşılaştırdığımızda farkı açıkça görebildik. Bazı görüntüler, ilginç biçimde detaylarını kaybetti - bu durumun bir yazılım güncellemesiyle onarılabileceğini umuyoruz.

OnePlus 3 pil ömrü alanında da daha iyisini yapabilirdi. Telefon size bir günden fazlasını sunmuyor ve son birkaç saatinde güç tasarruf modunu açmanız gerekiyor. Bununla birlikte Dash Charge sayesinde ofisi terk etmeden önce telefonunuzu hızla şarj edebiliyorsunuz.

Beğendiklerimiz

OnePlus 3, tasarımının önemli kısmını rakiplerinden almış olabilir ancak basit tasarım bizim çok hoşumuza gitti. Böyle bir tasarımın ve tutuş hissinin yaklaşık iki katı fiyattaki telefonlarda olmasını rahatça bekleyebilirsiniz. Ekran QHD olmasa da AMOLED panel, ekrandaki her şeyin canlı görünmesini sağlıyor. Oxygen OS, Android Marshmallow'un tasarımını korurken telefona birkaç ek işlev getiriyor.

Ekranı ona elinizi sallayarak açabilmeniz havalı göründüğü kadar, gün içinde kullanmak isteyeceğiniz bir işlev. Telefonun arayüzünde ince ayarlar yapıp, dilediğinizce kişiselleştirebilmeniz de gayet hoş.

Sonuç

Birkaç küçük noksanı olsa da, OnePlus 3 mükemmel bir telefon. Bu düzey özelliklere sahip olup, fiyatını düşük tutmaya çalışan bir telefonun bazı özelliklerden fedakarlıkta bulunması gerekiyor ve OnePlus 3'ün yaptığı fedakarlıkların sizi kısıtlamadığını rahatça söyleyebiliriz.

İçerisinde bu denli yüksek güç barındıran OnePlus 3'ün yoğun grafikli oyunları rahatça çalıştırmasını bekliyorsanız, haklısınız. Oyunlarda grafikler oldukça canlı, renkli ve detaylı iken yükleme süreleri genellikle iyi; herhangi bir takılmaya da rastlamıyorsunuz. Telefonun metal gövdesi, belki dünyanın en iyi tutuşunu sağlamıyor ancak telefon çok ağır olmadığından, hiç bırakmadan birkaç saat rahatça oynayabilirsiniz. Tabi oyun oynadığınızda pilin hızla tükenebileceğini unutmayın.

Oyun oynarken yaşadığımız küçük bir sıkıntı, ekranın altındaki gezinti tuşlarına yanlışlıkla dokunmak oldu. Bunu yaptığımızda haliyle kendimizi oyunun dışında bulduk. Ayarlar menüsünü kullanarak gezinti tuşlarını ekrana taşıyabiliyorsunuz, ancak bunu yaparsanız ekranın bir bölümünü gezinti düğmelerine feda etmiş oluyorsunuz (oyunlarda ve filmlerde çubuk otomatik olarak gizleniyor).

Müzik, film ve oyunlar

OnePlus 3, 5,5 inç'lik ekranı ve 64GB'lık depolamasıyla her tür müzik, film ve oyunun altından kalkabilecek kapasiteye sahip. Ancak depolama alanının genişletilebilir olmaması, sizi Galaxy S7 Edge ve LG G5 gibi telefonların gerisinde kalmış gibi hissettirebilir. Aşağıya doğru bakan hoparlörün ses seviyesi hiç fena değil, ancak üzeri kolayca elinizle kapanabiliyor.

OnePlus, telefonunda ayrı bir video uygulamasına ihtiyaç duymamış; dolayısıyla videoları galeri uygulamasıyla açıyor veya Google'dan satın aldığınız filmleri Play Movies'te seyrediyorsunuz. Temiz bir müzik uygulamasıyla gelen OnePlus 3'ün aynısını videolar için yapmamış olması ilginç, ancak bu önemli bir sorun sayılmaz. Videolar, AMOLED ekran sayesinde gayet iyi renklere ve kontrast oranına sahip. QHD ekranlı telefonlar kadar büyüleyici olmasa da, filmleri ve dizileri keyifle izleyeceksiniz.

Hoparlörün konumu yatay izleme için pek uygun olmadığından, izlemeye başlamadan önce kulaklıklarınızı takmanızda fayda var.

Pil ömrü

OnePlus 3, 3.000mAh kapasiteli çıkartılmayan bir pille geliyor. Pil kapasitesinin OnePlus 2 (3.300mAh) ve OnePlus One'a (3.100 mAh) göre düşük olması sizi biraz endişelendirebilir, ancak telefon tek şarjla bir günü çıkarıyor. Samsung, Sony gibi bazı firmalar telefonlarındaki güç tasarrufu modları sayesinde pilin iki günlük kullanıma dayanabileceğini söyleseler de OnePlus, bu kavgaya hiç girmiyor. Bunun akıllıca bir hamle olup olmadığının kararını ise size bırakmak istiyoruz.

OnePlus'ın kendi evinde geliştirdiği hızlı şarj teknolojisi Dash Charge, 30 dakikada yüzde 60 şarjı görmenizi sağlıyor. OnePlus, güç regülatörünü şarj adaptörüne taşıdığı için şarj sırasında fazla ısınmıyor. Bu, şarj sırasında yüksek ısı nedeniyle performansın düşmeyeceği anlamına geliyor. Ancak OnePlus 3'ün kendi USB-C kablosu ve adaptörü yerine standart bir USB-C kablosu ve adaptörünü kullanırsanız, şarj işleminin daha yavaş olacağını unutmayın. Evde, iş yerinde ve otomobilinizde ayrı kabloları kullanmayı seviyorsanız, bu durum size ek masraf çıkaracak.

Telefonu kullandığımız süre boyunca akşamları cihazın yüzde 15 seviyesine düştüğünü ve pil tasarruf moduna geçtiğimizi gördük. Genel kullanımımız içerisinde birkaç saatlik Spotify müzik akışı, yaklaşık 1 saatlik oyun, mesajlaşma, biraz sosyal ağ, bir miktar eposta alışverişi ve web gezintisi vardı. Bu şekilde sabahları 07:00'da prizden çektiğimiz OnePlus 3'ü yaklaşık 23:00'e kadar kullanabildik.

90 dakikalık full HD test videomuz, tam parlaklıkta, Wi-Fi ve eşitleme işlevleri açıkken, 1,5 saate pilin yüzde 100'den yüzde 77'ye gerilemesiyle sonuçlandı. Yüzde 23'lük kayıp şimdiye kadar gördüğümüzün en iyisi değil; ancak çok kötü de değil.

OnePlus, tek şarjla, orta parlaklıkta 7 saat 2K video izleyebileceğinizi ileri sürüyor. Bizim testimizle kıyasladığımızda OnePlus'ın doğru söylüyor olabileceğini düşünüyoruz, ancak yine de 7 saat kulağa biraz iyimser geliyor.

OnePlus 3'ün pilinin sadece bir günlük kullanım sunması bizi biraz hayal kırıklığına uğrattı, ancak bütün resme baktığımızda çoğu amiral gemisi tam olarak bu durumda bulunuyor. OnePlus'ın ince bir tasarım için daha uzun bir pil ömründen fedakarlıkta bulunduğunu da hatırlatmamız gerekli.

HDR modunda yaptığımız bu yakın çekimde detaylar biraz kayboldu

Ön kamera ise güzellik modu ve gülümseme algılama özellikleriyle geliyor. Güzellik modu, diğer telefonlarda olduğu gibi teni daha yumuşak gösteriyor ve gözleri büyütüyor. Gülümseme algılama ise selfie çekmeyi çok daha kolay bir hale getiriyor. OnePlus 3'ü yüzünüze doğru tutup güldüğünüzde, üç saniyelik geri sayımın ardından fotoğrafınız otomatik olarak çekiliyor. İşlev genellikle oldukça başarılı, ancak bazen aşırı hassaslaşabiliyor ve tam istemediğiniz bir kareyi yakalamanıza yol açabiliyor.

HD moddan bir kare

OnePlus 3 aydınlatma iyi oldukça gayet iyi kareler yakalıyor, ancak ışık azaldığında fotoğraflarınız bulanık ve biraz karanlık görünmeye başlayabiliyor. Deklanşör çok hızlı olsa da odaklanma işlevinin her zaman bize yetişemediğini gördük. Bulanık çıkan bazı fotoğrafları netleştirmek için fotoğrafı tekrar çekmemiz gerekti.

Kamerayı kullanırken sinirimizi oldukça bozan bir işlev, fotoğrafı çektikten sonra onu görmek için parmağımızı sağdan sola çektiğimizde ortaya çıktı. Bunu yaptığımızda karşımıza çıkan fotoğraf net olsa da, bazen çok kısa bir süre sonra detayları azaltılmış bir sürümüyle değişti. İlk gördüğümüz net fotoğrafa geri dönmenin bir yolunu ise bulamadık. Bunun arka plandaki karlanmayı azaltmayı amaçlayan Dynamic De-Noise işleviyle ilgisinin olabileceğini düşünüyoruz. Ancak işlevin fotoğraflardaki detayları gereksiz bir biçimde azalttığını söyleyebiliriz.

OnePlus 3'ünüzle 4K videolar kaydedebiliyorsunuz, ancak varsayılan olarak 1080p seçili geliyor. Diğer üreticilerin aksine OnePlus hoş görünümlü efektler ve filtreler sunmuyor, ancak tecrübeli fotoğrafçılar manuel mod sayesinde daha fazla kontrole sahip olacaklar. Manuel mod, deklanşör hızı, beyaz dengesi, ISO ve odak değerlerini ayarlamanıza izin veriyor. Böylece her fotoğrafınızın üzerinde ince bir kontrole sahip olabiliyorsunuz.

HDR işlevi varsayılan olarak otomatik modda bulunuyor ve yalnızca gerekli görüldüğünde devreye giriyor. Dilerseniz HDR simgesine dokunarak açıp kapayabiliyorsunuz, ancak çoğu zaman otomatik modda bırakmak isteyeceksiniz. Bunun bir istisnası, fotoğraflardaki detayları geliştiren HD mod. HDR modla yan yana kullanılamayan bu mod, fotoğraflarda görünür geliştirmeler yapsa da, önemli bir fark oluşturmuyor.

Kamera uygulamasının arayüzü, OnePlus tarafından oldukça basit tutulmuş. Deklanşör düğmesinin yanındaki ayar düğmesine bastığınızda, zaman sayacı, ızgara çizgileri ve ekran oranı düğmeleri görünür hale geliyor. Ekranın üzerinde ise flaşı, HDR'yi ve HD'yi açıp kapamanızı sağlayan simgeler bulunuyor.

Kamera

Arka tarafında 16MP (Sony PDAF sensör), ön tarafında ise iPhone 5S'in arka kamerasıyla aynı olduğu söylenen 8MP'lik lenslerle OnePlus 3'ün kameraları oldukça güçlü. Yeni kameralar OnePlus 2'deki 13MP/5MP'lik kameralara göre daha iyiler, peki ama daha çok megapiksele gerçekten gerek var mıydı? iPhone 6S, Samsung Galaxy S7 gibi telefonlar megapiksel sayısını düşürseler de OnePlus, bol megapiksellerin işe yarayacağını düşünüyor.

Kamera, Phase Detection AutoFocus, OIS (optik görsel dengeleme), EIS (elektronik görsel dengeleme), Auto HDR, HD Mode ve Dynamic De-Noise gibi işlevlerle dolup taşıyor. Bu işlevler, fotoğraflarınızın daha keskin, daha parlak ve daha odaklı görünmesini amaçlıyorlar, ancak sonuçlar duruma göre değişebiliyor.

Önemli bir başarı yakalayan OnePlus One'ın ardından çıkan OnePlus 2, ilk telefonla aynı seviyeye ulaşmayı başaramamıştı. Amiral gemisi telefonlardaki özellikleri çok daha uygun fiyata sunmasıyla tanıdığımız OnePlus, yeni telefonu OnePlus 3 ile iyi sinyaller veriyor.

Çin merkezli firmanın OnePlus 2'de kendi kurbanı olduğunu söylemek mümkün. OnePlus'ın başarısının ardından OnePlus 2 için beklenti aşırı derecede yüksekti. 399 dolarlık yurtdışı fiyatıyla karşımıza çıkan OnePlus 3, beklenen özelliklerle sunulan özellikler arasında denge kurmaya çalışıyor. OnePlus 3'ün fedakarlıkta bulunduğu alanların bu kez daha kabul edilebilir olduğunu söyleyebiliriz.

OnePlus 3'te QHD ekran bulunmadığı gibi, microSD slotu da yer almıyor. Depolama alanı olarak ise sadece 64GB seçeneğiniz bulunuyor. Bu ufak eksiklikleri bir yana bırakırsanız, ortaya üst seviye tasarıma ve performansa sahip harika bir OnePlus 3 çıkıyor. Snapdragon 820 işlemci, 6GB RAM, 16MP arka kamera, 8MP ön kamera, parmak izi tarayıcısı ve 3.000mAh pil ile yeni OnePlus 3, kağıt üzerinde üst düzey bir telefon olmak için gerekli her şeye sahip.

Peki "amiral gemisi katili" olacağını iddia eden ancak bunu tam başaramayan OnePlus 2'nin ardından OnePlus 3, bu unvanı geri alabilecek mi?

Hoşumuza giden detaylardan biri, cihazın kurulumunu yaparken SwiftKey klavyeyi etkinleştirebilmek oldu. Google Play'de birçok alternatif klavye var ancak bizim gibi SwiftKey hayranıysanız, ona en baştan sahip olmak hoşunuza gidecek. SwiftKey, Android'in varsayılan klavyesinden daha isabetli ve hızlı. Bu arada OnePlus 3'te eliniz yeterince büyükse, tek elle yazabildiğinizi söyleyelim. Bununla beraber biz genellikle iki elle yazmayı tercih ettik.

OnePlus 2'e dahil edilmeyerek bizleri şaşırtan NFC (Yakın Alan İletişimi) işlevi, OnePlus 3'te geri dönüyor. Bunun NFC meraklılarını memnun edeceğini düşünüyoruz. NFC ile ödemeyi pek kullanmasak bile, telefonunuzda bu geleceğe has görünen özelliğin bulunması sizi mutlu edecek diye düşünüyoruz.

Ekrana baktığınızda sizi Android Marshmallow'un stok sürümünü andıran bir görüntü bekliyor, ancak OnePlus'ın yaptığı bazı değişiklikler var. OnePlus 3, Çinli firmanın bazı ek işlevler sunan Oxygen OS arayüzüyle çalışıyor. OnePlus, dileyenlere bootloader kilidini açma olanağı da sunuyor.

Oxygen'in ilave ettiği özelliklerden Shelf, giriş ekranını soldan sağa sürükleyerek açılabiliyor. Shelf ile önemli kişilerinizi, sık kullandığınız uygulamaları ve araçları giriş ekranınızı doldurmadan, ayrı bir yerde saklayabiliyorsunuz. Notlar ve hatırlatıcılar da oluşturmanız mümkün.

OnePlus'ın geri dönüş yapan parmak hareketleri sayesinde bir O çizerek kamerayı açabiliyor, V çizerek feneri çalıştırabiliyorsunuz. Bu kısayollar, ekran kapalıyken bile çalışıyor. Ekrana çift dokunarak onu açmanız da mümkün. Ancak tekrar çift dokunarak telefonu uyku moduna alamıyorsunuz.

Performans ve teknik özellikler

OnePlus 3, tam anlamıyla bir güç deposu. HTC 10, LG G5 ve Galaxy S7'nin ABD sürümünde de bulunan Snapdragon 820 işlemciyle gelen cihaz, 6GB'lık çok geniş RAM'e sahip. Bu kadar çok güce ve RAM'e gerçekten ihtiyaç olup olmadığı konusunda şüpheleriniz olabilir. OnePlus, bu güç sayesinde özellikle uygulamalar arasındaki geçişin ve uygulama açılışlarının daha iyi olduğunu söylüyor.

OnePlus 3'ün OnePlus 2'ye kıyasla 2GB daha fazla olan RAM'inin farkını hissettiğimizi söyleyemeyiz, ancak bundan şikayetçi de değiliz. Telefonun performansı, hem gezinti sırasında hem de uygulama yükleme süreleri açısından oldukça iyi; ancak diğer cihazlara fark atmıyor.

Geekbench 3'le yaptığımız birkaç test sonucunda ortalama 5425 çoklu çekirdek puanına ulaştık. Bu puan, LG G5 ve HTC 10'un üzerinde, Galaxy S7 ve Huawei P9'un gerisinde yer alırken 4795 puan alan OnePlus 2'yi ve 4417 puan alan iPhone 6S'i rahatlıkla geçiyor.

Telefonun ilginç biçimde yavaşladığı tek alan ise Google'ın Messenger uygulaması oldu. Uygulama birkaç günlük kullanımın ardından daha hızlı görünse de, mesaj gönderirken bize halen biraz yavaş geliyor.

Daha önce de bahsettiğimiz gibi OnePlus 3'te microSD slotu bulunmuyor. Telefon sadece 64GB'lık depolama seçeneğiyle sunulduğundan bu alan, çoğu kullanıcı için yeterli olacaktır diye düşünüyoruz. Ancak "Never Settle" sloganıyla ortaya çıkan bir firmanın depolama alanını genişletmeye izin vermemesi, bazı OnePlus hayranlarını üzmeye devam ediyor.

Hızlı kamera

Samsung, 2016 amiral gemilerinin arka kamerasındaki megapiksel sayısını geriye çekerken OnePlus, aksini yaparak 16MP'lik bir kamera sunuyor. OnePlus, otomatik HDR, Phase Detection AutoFocus ve Dynamic De-noise işlevlerine sahip kamerasıyla kötü bir fotoğraf çekmenin zor olduğunu söylüyor. Raw biçiminde fotoğraf çekmeye izin veren kamera, manuel mod sayesinde ISO, beyaz dengesi ve deklanşör hızı gibi ayarlar üzerinde kontrol sahibi olmanızı sağlıyor.

OnePlus 3'teki kamera hiç şüphesiz kötü değil, ancak her zaman mükemmel olmadığını, daha pahalı amiral gemilerinin OnePlus 3'ü bu alanda geçtiğini kamera bölümünde okuyacaksınız.

Telefonun önünde yer alan 8MP'lik kamera ise OnePlus'ın iddiasına göre iPhone 5S'in arka kamerasıyla aynı.

Hızlı şarj

OnePlus 3'ün önemli özelliklerinden bir tanesi, "bir günlük kullanımı 1,5 saatte sunan" Dash Charge hızlı şarj teknolojisi. Bir başka deyişle OnePlus 3'ün 3.000mAh'lik pili Dash Charge şarj adaptörü ve normalden biraz daha kalın olan USB-C kablosuyla 30 dakikada yüzde 60 şarj olabiliyor. Yani cihaz, Qualcomm'un Quick Charge 3.0'ına göre biraz daha hızlı şarj oluyor. OnePlus 3'ün pil performansını pil bölümünde detaylı olarak ele alacağız.

Anahtar özellikleri

Samsung, HTC ve LG'nin QHD ekranlı yeni telefonlarının ardından OnePlus'ın da böyle bir ekran sunmasını bekliyorduk. Ancak firma, OnePlus 3'te 5,5 inç'lik Full HD ekranla yetinmiş. Bununla birlikte ekran, OnePlus 2'dekinin aynısı değil. Yeni telefon, daha parlak, canlı renkler sunan AMOLED ekran teknolojisini kullanıyor. Bununla da kalmayan OnePlus, Optic AMOLED adını verdiği bir teknolojiyle siyah ve kırmızı renkleri vurguluyor. OnePlus'a göre bu, daha iyi bir izleme deneyimi sunuyor. Biz farkı pek hissetmesek de, ekranın oyunlarda ve filmlerde ekranın yeterince iyi olduğunu gördük.

Ekranın çözünürlüğü QHD olmasa da, Full HD çözünürlük size çoğu zaman fazlasıyla yetiyor. AMOLED ekranın OnePlus 3'ün gövdesinin ve ekran kenarlarının inceliğinde de payı var.

OnePlus 3'ün sahip olduğu "ikili polarize katman" ekranın güneş ışığı altında daha kolay görünmesini sağlıyor. Gerçekten de dışarıda telefonu görmekte zorlanmadık. Sadece güneş ışığının ekrana direkt olarak vurduğu durumlarda biraz sorun yaşayabiliyorsunuz; bunun dışında OnePlus 3 bu alanda oldukça iyi.

OnePlus 3'ün pratik bir başka özelliği, ekranın önünde elinizi sallayarak saati, uyarıları siyah beyaz ekranda görebilmeniz. Başka telefonlarda da gördüğümüz bu özellik büyük bir yenilik değil, ancak ondan sıkça faydalandığımızı fark ettik.

Telefonu saracak kadar büyük bir eliniz varsa, düğmelerin konumunun oldukça iyi olduğunu görüyorsunuz ve tek elle kullanırken kolayca basabiliyorsunuz. Cihazın arka yüzünde HTC One M9'u andıran anten bantları, Samsung Galaxy S6'yı andıran bir kamera çıkıntısı bulunuyor. Arka yüzdeki kavis, telefonu tutmayı bir keyif haline getiriyor.

OnePlus'ın tasarım açısından iPhone 6S, Samsung Galaxy S7, HTC 10 ve LG G5'in gerisinde kalmadığını, hatta OnePlus'ı çıkardığı iş için alkışlamamız gerektiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Telefonun diğer yanında çift SIM çekmecesi bulunuyor. Huawei P9 gibi bazı telefonlarda ikinci SIM kart yuvasının microSD kart slotu olarak kullanıldığını biliyoruz, ancak aynısı OnePlus 3 için geçerli değil. Daha önce de söylediğimiz gibi OnePlus 3'ün depolama alanını genişletme seçeneğiniz bulunmuyor. OnePlus, microSD'ye yönelik isteklerin farkında olduğunu ancak bu isteğin "iyi bir istek olmadığını" söylüyor ve microSD'nin iyi bir kullanıcı deneyimi sunmadığını düşünüyor.

Telefonun üst kenarında hiçbir şey bulunmazken alt tarafta bir hoparlör ızgarası, USB-C portu ve kulaklık girişi bulunuyor. Moto Z'nin aksine OnePlus, 3,5mm'lik girişi kaldırmaya henüz cesaret etmemiş görünüyor.

7,35 mm kalınlığındaki cihazın sol tarafında ses seviyesi düğmeleri ve uyarı düğmesi yer alıyor. Kayar şekilde üç farklı konuma ayarlanabilen uyarı düğmesi, tüm uyarıları, sadece öncelikli uyarıları görmenizi veya telefonu tamamen sessize almanızı sağlıyor. Apple'ın iPhone'daki sessize alma anahtarını örnek alan bu işlev, ayarı ekranı açmadan yapabilmenize izin veriyor. Düğme özellikle sinemada ve toplantılarda çok faydalı olabilir.

OnePlus iki bir fikirle ekranı bir ekran koruyucusuyla kaplamış, ancak koruyucunun tüm ekranı kaplamaması kısa sürede sinirinizi bozmaya başlıyor. Bu durum ekrana bakarken dikkatinizi dağıtabiliyor. Ancak ekran koruyucuyu arkada iz bırakmadan kolayca sökebildiğinizden bu, önemli bir sorun değil. Tabi koruyucuyu bir daha yerleştirmek isterseniz, bu işi OnePlus gibi baloncuksuz biçimde yapamayabilirsiniz.

Parmak izi tarayıcılı home düğmesinin iki yanında gezinti düğmeleri yer alıyor. Bu düğmeler yalnızca dokunulduğunda görünür hale geliyorlar. Beyaz LED ile aydınlatılan düğmeler, birkaç saniye sonra görünmez hale geliyor. Telefonu test ettiğimiz süre içinde bu düğmelere basmanın oldukça kolay olduğunu ve hızlı tepki verdiklerini gördük. Bu arada düğmelerin işlevlerini değiştirmek isterseniz, bunu ayarlar menüsünden yapabiliyorsunuz. Örneğin geri dön tuşunu sol yerine sağa taşımanız, uzun dokunduğunuzda ne olacağını seçmeniz mümkün.

Ön yüzden baktığımızda Gorilla Glass 4 ile kaplı OnePlus 3'ün özel bir şey sunmadığını görüyoruz. Parmak izi sensörüne sahip Home düğmesi, ekranın altında yer alıyor ve parmak izi tarama konusunda eskisinden çok daha hızlı tepki veriyor. OnePlus'a göre tarama işlemi, 0,3 saniye sürüyor ve iPhone'dakinden daha hızlı gerçekleşiyor. Süreyi test etmek zor olsa da parmak izinizin çok hızlı tarandığını, OnePlus'ın iPhone'la ilgili iddiasının doğru olabileceğini söyleyebiliriz.

Tasarım

Yeni tasarım, OnePlus 3'ün OnePlus 2 üzerinde yaptığı en büyük geliştirme. İlk OnePlus One'ın plastik gövdesi, uygun fiyatı nedeniyle göze batmıyordu. Ancak OnePlus 2 için çoğumuzun beklentisi daha yüksekti. OnePlus 3, tek parça alüminyum gövdesiyle bu beklentileri karşılıyor.

Üst seviye kaliteye sahip metal gövde, OnePlus'ın bizlerin nasıl bir telefon beklediğini anladığını gösteriyor. Tasarımın telefonların görünümünü baştan yaratmadığı, HTC, Samsung ve iPhone'u andırdığı doğru. Ancak bu alanda her üreticinin diğerinden bir şeyler "ödünç aldığını" görüyoruz.

Sonraki Haber

Forum