Ön İnceleme: Xiaomi Mi 9 Özellikleri ve Fazlası

Türkiye için resmi olarak tanıtılan yeni Xiaomi amiral gemisi Xiaomi Mi9'a tanıtımın hemen ardından yakından baktık. İşte ilk izlenimlerimiz!

Xiaomi, yeni amiral gemisi statüsündeki akıllı telefonu Mi9'u Türkiye için resmen tanıttı ve fiyatını açıkladı. Mi 9 yetkili Mi Mağazaları, Teknosa, MediaMarkt, Vatan, Amazon, Hepsiburada, N11 ve GittiGidiyor adreslerinde tüketiciyle buluşacak olan Xiaomi Mi9, fiyatıyla da oldukça kışkırtıcı duruyor. Türkiye'de nisan ayının ortasından itibaren 6GB + 64GB versiyonunda 4.699 TL, 6GB + 128GB versiyonunda ise 4.999 TL ile satışa sunulacak olan Mi 9'a biz de etkinlikten sonra yakından ilk bakış atma fırsatı bulduk. Hemen yukarıdaki Xiaomi Mi 9 ön inceleme videosunuda telefonu yakından görebilirsiniz.

Xiaomi Mi 9 Özellikleri Neler?

Xiaomi; AI (yapay zeka) üçlü kamera, sınıfının lideri 20W kablosuz şarj ve Qualcomm Snapdragon 855 Mobil Platform tarafından desteklenen markanın son amiral gemisi Mi 9'u da piyasaya sürdü.

Mi 9, Xiaomi'nin yapay zekaya sahip üç kameralı telefonlarının ilk amiral gemisi olma özelliğini taşıyor. Ana kamera en yeni 48 megapiksel Sony IMX586 1/2 ¨ sensörünü kullanıyor. Bu sayede kullanıcılar, 48 megapikselli yüksek çözünürlüklü görüntüler çekebilirken düşük ışık koşullarında, dört pikseli bir araya getirerek 1,6 µm büyüklüğünde pikseller elde edebilecekleri daha hassas ve parlak fotoğraf kareleri yakalayabilir.

16 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 12 megapiksel telefoto kameranın birleşiminden oluşan üçlü kamera kombinasyonu, DxOMark web sitesinde 107 puan alarak test edilen tüm akıllı telefonların arasında Mi9'u en yüksek puanı alan ikinci telefon yaptı. Bunun yanısıra 99'luk  video puanı, video çekimi kategorisinde Xiaomi'yi DxOMark'ta bir numaraya koyuyor. 

Mi 9, elin rahatça kavramasını sağlayan tümüyle kavisli bir arka kapak tasarımına sahip. Gelişmiş arka kapak rengi Mi 9'a şık bir holografik gökkuşağı görünümü veriyor, böylece ele alınan her anda cihazın rengi farklı görünüyor. Kavisli tasarım ünlü mimar Antoni Gaudi'nin eserlerinden esinlenilmiş ve Gaudi Bilgi Akademisi tarafından onaylanmıştır.

Gaudi Bilgi Akademisi Başkanı Carlos Canals Roura, "Antoni Gaudi'nin çalışmalarından esinlenen Mi 9, ışığın yansımasını, doğal elemenlerle ve kusursuz eğrilerle bir araya getirerek mükemmel bir sanat eserine dönüştürüyori" diyor ve bunu "Güzelliğin en büyük ifadesi" olarak tanımlıyor.

Ön tarafında Mi 9, 6.39 inç 19.5: 9 Samsung AMOLED Dot Drop ekrana sahip. Ekranın altında telefonun önceki nesle göre % 25 daha hızlı açılması için geliştirilmiş ekran içi parmak izi sensörü bulunuyor.

TUV hızlı ve güvenli şarj sertifikalı, dünyanın ilk 20W kablosuz şarjı

Mi 9'un içerisinde hem kablolu hem de kablosuz şarj etme alternatifli büyük bir 3300mAh batarya bulunuyor. Batarya, Alman kurumu TUV Rheinland'dan güvenli ve hızlı şarj etme sertifikasına da sahip.

27W kablolu şarj, Qualcomm'un QC4 + standardını destekliyor ve Mi 9'un sadece 30 dakikada %70'e kadar şarj edilmesini, 60 dakika içinde ise tam olarak şarj edilmesini sağlıyor. 20W versiyonlu yeni Mi Kablosuz Şarj Pedi ile birlikte kullanıldığında, Mi 9 bataryasını sadece 90 dakikada tam olarak doldurabiliyor.

Sonraki Haber

Forum