Ön inceleme: Modern Warfare 3

Call of Duty: Modern Warfare 3 hakkında ilk izlenimlerimiz, oyunun performansı ve fazlası...

Oyunla ilgili daha fazla resime galeri sayfamızdan ulaşabilirsiniz...

Merakla beklenen oyun Call of Duty : Modern Warfare 3 hakkında artık pek çok detay ortaya çıkmış durumda. CHIP Online sizin için tüm bilinenleri, resimleri ve oyun performansını bir araya getirdi.

Dünya Savaşta
Black Tuesday, New York : Şehir yağmalanmış, büyük ağaçlar evlere savrulmuş, arabalar devrilmiş ve büyük Amerika şehrinden silah sesleri duyuluyor. Bugün savaşın yaşandığı karanlık bir salı günü. Bir Amerikan askeri silahı hazır durumda sokaklar arasında geziyor. Rus askerleri yolunu kesmiş. Nişan al, tetiği çek, öldür... Arkadaşları ile birlikte New York borsası önünde, borsa hisseleri için çatışıyor. Grup top ile kırdığı binanın çatısına ulaşıyor ve uzaktan saldırıya maruz kalıyor. Bir asker laptop'unu açıyor ve diğer çatılarda yuvalanmış düşmanlara hava saldırısı emri veriyor. Birden uzaklardan bir helikopter... Düşmanlar havada! Dizüstü bilgisayar ile verdiği komutlar ile helikopteri düşürüyor. Şimdi ilerleme zamanı. Ama düşmanlar helikopterde beklemiyor ve hemen bir başka helikoptere biniyor. Bu da bir hava savaşını doğuruyor.

Modern Warfare 3 fanlarına iyi haber!

Oyunla ilgili daha fazla resime galeri sayfamızdan ulaşabilirsiniz...

MW3'ün 2011 yılının en çok beklenen oyunlarından biri olacağı kesindi. İki farklı stüdyo Call of Duty'nin geliştirilmesi için çalıştı. Daha önceden tanınan Infinity Ward yine gemide idi. Artı olarak ise yeni kurulmuş olan ve Dead Space'in mimarı olan Sledgehammer Games de işin içine girdi. Yukarıda anlattığımız New York bölümünü 3 şirket, Londra'da düzenledikleri E3 öncesi bir etkinlikte birlikte sergiledi. Oyunu ne yazık ki kendimiz oynayadık; sadece büyük bir ekranda oynanmasına tanıklık ettik.

Daha önceki oyundan da tanıdığımız Modern Warfare, 3. halkada yine fantastik komut dizileri, mükemmel gerçekçi savaş atmosferi ve bir çok farklı silah seçeneği sunuyor.

Fanlar için!
Temel oyun prensibinde bir değişiklik olmamış. Olmaması iyi çünkü CoD fanları tarafından beklenen temelde aynı oyunun anlamlı değişiklikler ile daha iyi hale getirilmesiydi. Tamamen yeni bir oyun, serinin fanları tarafından iyi karşılanmayabilirdi. Bunun için temelden sapılmamış ve çok büyük değişikliklere gidilmemiş.

Bir Modern Warfare hayranıysanız, MW3'ü kesinlikle beğeneceksiniz. Ancak seriyle ilk kez bu oyunda tanışacaklar, belki oyunu sıkıcı ve anlamsız bulabilirler.

Crysis 2'nin gölgesinde MW3!

Oyunla ilgili daha fazla resime galeri sayfamızdan ulaşabilirsiniz...

Oyun etkinlikte ilk defa gösterilmeden önce, MW3'e ait önemli detaylar internete sızdırılmıştı. Yerler ve oyunun hikayesinin büyük bir bölümü zaten belliydi. Bunun için birçok kişi tarafından Londra'nın savaş alanı olarak kullanılması çok şaşırtıcı gelmedi. Burada vurgulanan ise metro aracılığı ile gezintiye çıkılması oldu. Treninin arkasını ateşe veriyoruz içindeki düşmanlara ateş ediyoruz ve trenin raydan çıkmasını sağlıyoruz.

Crysis 2'nin ardından MW3'ün grafikleri çok da büyük yankı uyandırmadı. Normal düzeydeki grafikler büyüleyici olmaktan uzak ama patlama efektleri yine oldukça etkileyici. Detaylar ve yazı kalitesi ise, özellikle konsollarda düşük performans ile çalışıyor. Bu problemi birçok multi shooter oyunu çektiği için bu bizi şaşırtmadı.

Buna rağmen oyunun sesleri gayet güzeldi. Silah sesleri, patlamalar... Hepsi gerçek gibiydi. Bu da bölümleri daha heyecanlı hale getirmiş. Eğer evinizde 5.1 veya 7.1 ses sistemine sahipseniz oyun sesleri inanılmaz gelecektir.

Şu ana kadar bildiklerimiz ve sonuç...

Eğer oyunu kendimiz oynayabilseydik, muhtemelen çok daha ayrıntılı setayları sizlerle paylaşabilecektik. Şu an MW3 sadece bitmiş bölümlerin gösterildiği bir durumda. Fotoğraflar ve videolar etkinlikte sunulmadı ve katılımcılar tarafından soru sorulması da yasaktı. Gösterilen senaryo da oyun hakkında çok fazla bilgi vermiyordu. Gösterilen bölümler oyun için bitirilmiş miydi? Sadece en iyiler mi gösterilmişti ? Çoklu oyuncu modu nasıl? Bu tip soruların cevapları hala bilinmiyor. Daha fazla bilgiyi Haziran'da Amerika'da gerçekleşecek E3 fuarında alacağız.

Oyunun çıkış tarihi ise tüm platformlarda 8.11.2011 tarihinde.

Oyunla ilgili daha fazla resime galeri sayfamızdan ulaşabilirsiniz...

Sonraki Haber

Forum