Okulda kamera skandalı!

Okulunuz size laptop hediye etse mutlaka çok sevinirsiniz. Ama kamerasına dikkat etmenizde yarar var

ABD'nin doğusunda yer alan eyaletlerinden biri olan Pensilvanya'da bir eğitim skandalı ortaya çıktı. Olay Blake J. Robbins adlı bir öğrencinin ailesinin okula açtığı bir dava üzerine ortaya çıktı. Robbins ailesinin iddiasına göre okul yönetimi çocuklarının bilgisayarına uzaktan erişerek webcam üzerinden öğrencileri evlerindeyken gizli gizli takip ediyor. Robbins ailesi bu durumu çocuklarına okulda verilen bir ceza üzerine fark etmişler. "Uygunsuz davranış" nedeniyle verilen cezanın ispatı olarak Blake'in evindeyken bilgisayarın webcam'inden çekilmiş bir görüntüsünün yer alması aileyi alarma geçirmiş.

Fakat okul yöneticileri bu iddiaları reddediyorlar. Konuda fazla bir açıklama yapmayan yönetimin tek söylediği ise bu iddiaların gerçek olmadığını. Diğer yandan giderek artan sosyal ağ sitelerinde paylaşım modası da bu konudaki suçlu olabilir. Eğer Blake evindeki bazı görüntülerini bilgisayarın webcam'i ile kaydetmiş ve daha sonra bunları Facebook ve benzeri sitelerde yayınlamışsa, okul yönetimi bu görüntüleri ceza vermek için kullanmış olabilir.

Yazılım hatası mı casusluk mu?

MacBook'ların üzerindeki iSight'ın yanında yeşil ışık varsa birileri bir şeyler görüyor demektir...

Robbins ailesi ise bu açıklamalardan tatmin olmuş değil. Oğullarının görüntüsünün kaydedildiği MacBook'un okul tarafından dağıtıldığını ve okul yönetiminin bu bilgisayara erişebileceğini söylüyorlar.

Blake'in bazı arkadaşları ise adlarının gizli kalmak kaydıyla bu konuyla ilgili açıklamalarda bulundular. Öğrencilerden bir tanesi; "MacBook'larımızdaki iSight webcam'in kenarındaki yeşil ışık sık sık kendiliğinden yanmaya başlar. Daha önce okul yönetimi bunun bir yazılım hatası olduğunu söylemişti ama artık bundan çok da emin değiliz".

Diğer bir öğrenci ise şunları söyledi: "Bilgi İşlem yöneticisine bu yeşil ışığın ne olduğunu sorduğumda bana, webcam kullanan bir uygulamadan cihazı kapatmadan çıkıldığında bunun olabileceğini söylemişti. Bu durumdayken webcam açık kalıyormuş ve gerçekten de uzaktan erişim ile bu webcam'in görüntülerini takip etmek mümkünmüş".

Sonraki Haber

Forum