Okul kıranlara büyük GPS tehdidi!

Sık sık okulu kıran bir öğrenciyseniz, bu haberi okuduğunuzda dehşete kapılacaksınız!

Ülkemizde ve dünyada öğrencilerin en büyük sorunlarından bir tanesidir okuldan kaçmak. Her seferinde daha çok tekrarlanan bu alışkanlık, öğrencinin zaman içerisinde okuldan soğumasına sebep olur. Uzun zamandır üstesinden gelinemeyen bu konu için, uzmanlar yeni bir yöntem deniyorlar.

Amerika'nın, California eyaletinde bulunan "Anaheim Union High School District" isimli okul, yakın zamanda başlatılan GPS ile öğrenci takibi yapma programına üye olan ilk okul oldu. Altı hafta sürecek olan denemeler esnasında her öğrenciye bir adet GPS cihazı verilecek. Bu cihazlardan sorumlu olan öğrencilerse günde beş kere kendilerine verilen özel şifreyi aktive etmek zorundalar. İlk olarak cihaz kendilerine uyanma saatini haber verecek; sonrasındaysa okula gidiş yolunda, okula vardıklarında, öğle yemeği esnasında, eve geri dönüş yolunda ve son olarak da saat 20:00'de bu şifreyi girmek zorundalar. Şifre her girildiğinde öğrencinin yeri GPS aracılığıyla belirlenecek ve nereye gittiğine emin olunacak.

Anne-babaların derdi başka...

Sistemin diğer bir çalışma prensibiyse okulları daha dikkatli olmaya itiyor. Çünkü okula gelmeyen her öğrenci için okul 35 dolar kaybedecek. Hal böyle olunca da çok daha kaliteli ve öğrencileri korkutmayacak, aksine kendisine çekecek aktivitelerle dolu bir okul olması gerekiyor.

Yine de ebeveynlerin bir çoğu bu programdan şikayetçi. Özellikle çocuklarının her yaptıklarına karışılması, özgür bir ülke ilkesiyle fazlasıyla çelişiyor. Pek tabii her bir cihazın 300-400 dolarlık bir etiket fiyatı olduğunu ve öğrencinin cihazı kaybetmesi ya da bozması sonucunda bu paranın bir daha ödenmesi gerektiği gerçeği de aileleri etkilemişe benziyor.

Şimdilik deneme aşamasında olan programın akıbetiyse altı hafta içerisinde belli olacak; ya tamam ya da devam...

Sonraki Haber

Forum