ODTÜ'de yarışma var!

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu – 13. Geleneksel Programlama Yarışması: Ödüller, detaylar ve dahası...

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu, her yıl geleneksel olarak düzenlediği üniversite öğrencileri arası programlama yarışmasının bu yıl on üçüncüsünü gerçekleştiriyor.

1 Mart 2010 Cuma günü başlayacak ön eleme sürecinde, yarışmacı olmak isteyenler gruplarını oluşturarak internet üzerinden yayınlanan ön eleme sorularını cevaplayacaktır. İki veya üç kişilik gruplardan oluşan takımlar, tüm süreç boyunca çözümlerini C, C++ veya Java dillerinde sunacaklardır.

Bu programlar, Linux ortamında değerlendirilecek ve belirlenen finalist gruplar 17 Nisan 2010 Cumartesi günü ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü bilgisayar laboratuvarlarında yapılacak finale katılacaklardır.

Zorlu final maratonundan sonra, 18 Nisan 2010 Pazar günü ise, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde, etkinlik kapsamında seminerler dizisi ve ödül töreni yapılacaktır. Yarışma ödülleri ise 1. olan grup için 3000 TL, 2. olan grup için 2000 TL, 3. olan grup için ise 1000 TL nakit veya hediye çeki olarak takdim edilecektir.

Üniversite öğrencilerini bilgisayar bilimlerine yönlendirmek, ülkemizin problemlere hızlı, doğru ve eksiksiz çözümler bulan mühendisler kazanmasına yardımcı olmak, bilgisayar bilimine gönül veren gençleri bir araya getirerek aralarında dostluklar oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla 1997 yılından bu yana her yıl gerçekleştirilen yarışma aynı zamanda Türkiye'de Linux üzerinde yapılan ilk programlama yarışması olma özelliğini taşımaktadır.

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu, ODTÜ Kültür İşleri Müdürlüğü denetiminde varlığını sürdüren bir öğrenci topluluğudur. Akademik danışmanı, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Göktürk Üçoluk'tur. 1989 yılında kurulmuş, yaptığı çalışmaları, geliştirdiği projeleri ve düzenlediği etkinlikleriyle her zaman ODTÜ'nün önde gelen öğrenci topluluklarından biri olmuş ve ülke genelinde örnek gösterilen çalışmalara imza atmıştır.

Yarışma hakkında ayrıntılı bilgi almak için: yarisma.cclub.metu.edu.tr adresini ziyaret
edebilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum