Nvidia'ya bozuk yonga davası

Kara bulutlar dağılmıyor: Nvidia'ya karşı, grafik işlemcilerdeki sorunu sakladığı için dava açıldı.

Kaliforniya'da, Nvidia'nın grafik yongalarında yaşanan önemli bir ısınma sorununu sakladıkları gerekçesiyle ve Amerikan güvenlik yasalarına karşı geldiği iddiasıyla bir dava açıldı.

Nvidia'nın CEO'su Jen-Hsung Huand ve Marvin Burkett, bu kusurdan ve sonucunda ortaya çıkabilecek sorunlardan sekiz ay boyunca haberdar olmalarına rağmen kusuru bilerek saklamakla suçlanıyor.

Şirket 2 Temmuz'da bu kusuru halka duyurmuş ve satışların düşmesi, yeni ürünlerin gelişiminin gecikmesi ve sorunlu yongaların masrafları gibi sebeplerden dolayı zor bir duruma düşmüştü.

Nvidia sorunlu yongaların tamiri veya değiştirilmesi için 150-200 milyon dolar civarında masraf öngördüklerini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından şirketin hisse değerinde %31'lik bir düşüş izlenmişti.

Dava New York'lu avukatlık bürosu Shalov, Stone, Bonner & Rocco tarafından açıldı. Dell ve Hewlett Packard gibi bilgisayar üreticileri Nvidia'nın bu açıklamasından sekiz ay önce bu sorunu giderebilmek için BIOS güncellemeleri geliştirmişlerdi.

Sonraki Haber

Forum