Nvida, RTX 4090'ın ölüm fermanını imzalamış olabilir

Yeni bir iddiaya göre Nvidia, RTX 5090'a yer açmak için RTX 4090'ın üretimini tamamen sonlandırmaya hazırlanıyor olabilir.

Yeni bir iddiaya göre Nvidia’nın RTX 4090’ı, yeni bir amiral gemisi Blackwell GPU’su olan RTX 5090’a yer açmak için üretimden kaldırılmak üzere. Wccftech, bu bilginin Japon teknoloji blogu Gazlog tarafından alındığını söylüyor. Bahsi geçen blog tedarik zincirine yakın bir kaynak olarak biliniyor. 

Nvidia’nın Ekim ayında RTX 4090 (ve Çin için RTX 4090D varyantı) üretimini durdurmayı planladığı ve ardından GPU envanterinin o ay ve Kasım boyunca azaltılacağı söyleniyor. Böyle bir değişim, en azından teorik olarak RTX 5090 (ve 5090D) için yolu açıyor.

Ayrıca bu kaynak, üretimin durdurulmasının ardından RTX 4090 stoklarının hızla tükenmeye başlayabileceğini ve bu nedenle RTX 5090 satışa sunulana kadar fiyatın artabileceğini de belirtiyor.

Elbette bunlar şimdilik sadece tahmin ve söylenti olarak görülmeli. Yine de, yeni nesil grafik kartı planları göz önüne alındığında, Nvidia’nın önümüzdeki ay RTX 4090’ı sonlandırmayı planlaması çok şaşırtıcı değil. Ama kaynağın şimdilik somut bir plandan ziyade, bir beklentiden bahsettiğini unutmamak gerekiyor.

Sonraki Haber

Forum