Nokia: Yeni cepler yok ama...

MWC'de Nokia'dan yeni modeller bekleyenlerin eli boş kaldı ama Nokia başka bombaları patlattı...

Nokia bu seneki cep telefonu etkinliği MWC'de tüm beklentilere rağmen yeni cep telefonları tanıtmadı. Firma bilinçli bir şekle "yeni cep telefonu hizmetlerine odaklanmayı" seçti ve "bu senenin ilk yarısında yeni, heyecanlı cep telefonları tanıtmak" istiyor. Firmanın Mobile World Congress'te CHIP Online'a yaptığı açıklama bu yöndeydi.

Buna karşın mobil hizmetler konusunda yenilikler vardı: Nokia şu andan itibaren müzik mağazasındaki müzik dosyalarını kopya korumasız olarak sunacak. Bu sayede Nokia Müzik Mağazası'ndaki tüm şarkılar PC'ye veya cep telefonuna indirilebilecek, istenirse kopyalanabilecek, CD'ye yazılabilecek veya başkalarıyla paylaşılabilecek. Lakin Nokia'nın Comes with Music hizmetinden indirilen tüm şarkılar yine bir kopya korumalı biçimde sunulmaya devam edilecek.

Yeni mobil işletim sistemi

Nokia Music Store: Nokia DRM ilkelerini gevşetiyor.

Bunlara ek olara Nokia, heyecan verici bir yeniliğe imza atmayı da başardı. Finlandiyalı cep telefonu devi, yeni bir mobil işletim sistemi üzerinde çalıştığını resmi olarak duyurdu.

Yeni mobil işletim sisteminin adı Meego olacak. Açık kaynaklı Meego platformu Linux'u baz alıyor ve akıllı telefonlar, netbooklar hatta televizyonlar gibi birçok elektronik cihazda kullanılabilecek. Üstelik bu iş için Nokia, Intel ile güç birliği yaptıklarını da açıkladı.

Bunun dışında Nokia, ücretsiz olarak sunulan navigasyon yazılımı Ovi Maps 3.0'ın üç milyondan fazla indirildiğini açıkladı.

Sonraki Haber

Forum