Nokia'nın WP7'leri bir hayal kırıklığı mı?

Nokia'nın Windows Phone'lu yeni cepleri oldukça iyi görünüyor. Peki gerçekten yeterince iyiler mi?

Nokia'nın büyük merakla beklenen Windows Phone 7.5 cepleri Lumia 710 ve Lumia 800 muhteşem görünüyorlar. Ancak oldukça geç kalmalarına rağmen bu bekleyişe değecek bir yenilikle gelmediler. Lumia 800'ün özelliklerinden bu haberimizde bahsetmiş ve diğer ceplerle karşılaştırmasını sizlerle paylaşmıştık.

Microsoft'un Nokia ile beraberliği için milyar dolarlar harcadığını biliyoruz. Ve hepimiz, aylardır Nokia'nın nasıl bir yenilikle karşımıza çıkacağını bekliyoruz. Ancak görünüşe bakılırsa o kadar da yeni bir şeyle karşı karşıya değiliz.

Lumia 710 ve Lumia 800; HTC Titan, Samsung Focus S gibi Windows Phone'lu rakiplerinin yanında oldukça güçlü bir alternatif olabilir. Ancak diğer cep canavarlarının yanında beklendiği kadar güçlü bir duruş sergilemiyorlar ve dahası, varolan Mango serilerine çok da yeni bir şey eklemiyorlar.

Microsoft ve Nokia ne yapmalı?

Bununla birlikte telefonu deneme şansı bulup, oldukça beğenenler de var. Nokia'ya özel sunulan Nokia Driver, MixRadio gibi uygulamalar, cebi çekici kılabilir.

Bununla birlikte görünen o ki Microsoft'un, Nokia ile olan ilişkisine yaptığı yatırımı vurgulamak üzere herkesi etkileyecek, bir amiral gemisi telefon meydana getirmeyi düşünmesi gerekiyor. Google'ın Galaxy Nexus örneğinde olduğu gibi. Belki de Nokia, NFC çipine ve daha üstün özelliklere sahip bir ceple karşımıza çıkmayı planıyordur.

Yeni Nokia'ların Windows Phone 7.5'li diğer cepler ve Android, iPhone gibi rakipleri karşında nasıl bir yer alacağını zaman ve kullanıcıların deneyimleri gösterecek. İki devin birlikteliği, Windows Phone'u ve Nokia'yı kurtarıp yukarılara taşıyabilecek mi, hep beraber göreceğiz.

Sonraki Haber

Forum