Nokia ilk MeeGo telefonundan vaz mı geçti?

Nokia'nın "en büyük bombamız" dediği cep, daha çıkamadan iptal mi edildi? O cep ve şok karar burada.

Nokia'ya yakın kaynaklardan gelen bilgiye göre şirketin ilk MeeGo mobil işletim sistemini kullanacak olan cep telefonu iptal edildi. Şirketin CEO'su Stephen Elop Nokia için 'yanan bir platformun üzerinde duruyor' sözlerini kullanmıştı ve Nokia'da yapılacak büyük bir değişiklik konusunda dedikoduların yayılmasına neden olmuştu.

Canalys analizcisi Tim Sheperd'a göre Nokia'nın bu hareketi, platforma olan tüm yatırımlarına rağmen doğru olabilir. Shepherd konu hakkında şunları söyledi: "Açıkçası Nokia'nın MeeGo'yu devam ettirmenin kısa veya uzun dönemde stratejik bir değer taşıyıp taşımadığını düşünmesi ve bir karar vermesi lazım. MeeGo'nun bir getiri sağlamayacağını düşünüyorsa kaynakları başka bir tarafa yönlendirmeli."

Peki MeeGo'ya ne olacak?

Shepherd, Nokia CEO'su Stephen Elop'un herhangi bir platformla 'duygusal bağı' olmadığını söyledi ve karlı bir platform değişiminin onun için zor olmayacağının üzerinde durdu.

Hatırlanacağı gibi, bir süredir Nokia'nın Microsoft'la yakınlaştığı ve Windows Phone 7'li cepleri piyasaya sürebileceği konuşuluyordu. Şirketin MeeGo'yu bir kenara itmesi, bu söylentilerin daha da yayılmasına yol açıyor. Neyse ki gerçeği öğrenmek için fazla beklemeyeceğiz, MWC etkinliğinde her şey ortaya çıkacak.

MeeGo ilk olarak geçtiğimiz sene Şubat ayında Nokia ve Intel tarafından duyurulmuştu. Nokia, projeden elini tamamen çekse dahi çok sayıda destekleyicisi bulunan MeeGo'nun yakın zamanda ölmesi zor. Bu yüzden, şimdilik MeeGo'nun ikinci plana mı itildiği, yoksa doğmadan mı öldüğü kesin olarak tahmin edilemiyor...

Sonraki Haber

Forum