Nintendo Switch İçin Yeni Bir İpucu Var...

Nintendo'nun beklenen yeni konsolu Switch hakkında ortaya atılan son iddia, konsolun PS4 ve Xbox One'ın yine gerisinde kalacağını söylüyor...

Nintendo Switch hakkında ortaya atılan son iddiaya göre, yeni konsol 4GB RAM'e sahip olacak. Bu RAM miktarı da PS4 ve Xbox One'ın sahip olduğunun yarısı anlamına geliyor. Daha önceki söylentilerde, beklenen konsolun 2GB, RAM'e sahip olacağı söylenmekteydi.

Bu iddia, Twitter üzerinde ArcadeGirl64 olarak tanınan Emily Rogers tarafından ortaya atıldı ve kendisi, daha önce de Switch'in ilk duyurusunda nelerin tanıtılacağını büyük oranda bilmişti.

Switch'i güçlendiren Tegra işlemcisi, Nvidia Shield el konsolunu güçlendiren ile aynı mimariyi kullanacak ancak görünene göre RAM seviyeleri yeni nesil konsollar ile yarışamayacak.

Ancak Switch'in bir "tam konsol" ve el konsolu karışımı olacağı düşünüldüğünde, bu RAM miktarının şu andaki el konsollarından oldukça yüksek olduğunu belirtmekte de fayda var. Nintendo 3DS sadece 128MB RAM'e sahip ve PlayStation Vita'nın RAM'i de 512MB.

4GB RAM pek çok modern akıllı telefonla da eş seviyede gözükmekte ve bunların arasında Samsung Galaxy S7 Edge ve Motorola Moto Z bulunmakta. Ayrıca bu miktar iPhone 7 (2GB) ve iPhone 7 Plus (3GB) telefonlarından da daha yüksek...

Sonraki Haber

Forum