Nintendo "en az" çevre dostu seçildi

Greenpeace tarafından yapılan çevre araştırmasında "en az" çevre dostu şirket açıklandı...

Dünyanın dev elektronik şirketleri arasında 'en çevreci' şirketler belirlendi. Buna göre Nintendo, listenin son sırasında yer alarak 'en az çevreci şirket' oldu.

Greenpeace tarafından gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları Nintendo için gerçekten çarpıcı oldu. Şirketlerin üretimde esnasında çevreye karşı göstermiş oldukları aktiviteleri baz alan Greenpeace, Nintendo'yu listesinde son sıraya koydu.

Bunun üzerine Nintendo tarafından yapılan açıklamada, Greenpeace tarafından yapılan araştırmaya yeterli veriyi sağlamadıkları için böyle bir sonuçla karşılaştıkları belirtildi. Şirketin resmi açıklaması şöyle: "Greenpeace, araştırmasında şirketlerin Greenpeace'e sağladığı verilerden yola çıkarak sıralamayı düzenledi. Nintendo, bu araştırmada yer almayı tercih etmediği için de listenin son sırasında yer aldı."

Greenpeace ise Nintendo'nun savının doğru olmadığını vurguladı. Greenpeace'den yapılan açıklama ise şöyle: "Biz 2007 yılından bu yana düzenli olarak bu tür araştırmaları yapıyoruz, ancak Nintendo, bize yeterli bilgiyi hiçbir zaman ulaştırmadı. Sonuç olarak, Nintendo'nun web sitesinden faydalanılmak zorunda kalındı."

Sonraki Haber

Forum