NFT ve Blokzincir Hakkında Sorular Yanıtlanıyor

Blokzincir teknolojisi, NFT'ler ve kripto varlıklar ile ilgili sorular artmaya başladı. “Blokzincir Teknolojisi ve NFT’ler” kitabı bu sorulara yanıt veriyor.

Pandemi döneminde kripto para birimlerine olan ilgi arttı. Blokzincir teknolojisi, NFT'ler ve kripto varlıklarla ilgili yenilikleri birçok kişi merak eder oldu. Dr. Çağla Gül Şenkardeş de kaleme aldığı yeni kitabı “Blokzincir Teknolojisi ve NFT’ler” kitabında bazı sorulara yanıt verdi. Kitap, tüm bu kavramları en basit şekilde anlatmasıyla dikkat çekiyor. 

NFT ve Blokzincir İlişkisi

Dr. Çağla Gül Şenkardeş, yakın zamanda yayımlanan kitabında blokzincir dünyasına ışık tutuyor. Birçok kişinin kripto paralar ve blokzinciri teknolojisini birbirinden bağımsız olarak düşündüğünü söyleyen Şenkardeş, "Yine aynı şekilde birçok insan tarafından da kripto paralar ve blokzincir aynı şey gibi düşünülüyor. Her iki yaklaşım da aslında doğru değil. Bu kitapta Blokzincir Teknolojisi ve NFT’ler, blokzincir teknolojisi ve kripto varlıkları en basit şekilde anlatmak istedim" diyerek kitabı hakkında konuştu. 

"Bir teknoloji ve ürünleri olduğunu bilmek birçok insanın uzak durmasına neden oluyor" diyen Şenkardeş, kitabı bir başucu kitabı olarak hazırlamaya çalıştığının da altını çizdi. 

Önsözü Faruk Eczacıbaşı tarafından yazılan ve Blockchain Türkiye Platformu tarafından desteklenen “Blokzincir Teknolojisi ve NFT’ler” kitabında, blokzincir teknolojisi ve alt bileşenleri olan teknolojilerin tarihsel süreçte gelişimi tanıtılıyor. 

Kitapta öne çıkan bir diğer nokta da NFT'lere özel hazırlanmış bölümde kapak görselinin Refik Anadol tarafından hediye edilmiş olması. 

Ayrıca, son bölümde ilk defa yazar tarafından bilimsel Dünya Kadın Kongresinde literatüre eklenmiş olan “Kriptofeminizm” teorisine ilişkin fikirleri ve bu teknolojinin ekosistemindeki cinsiyet rollerini tartışırken, kripto paraların sınıflandırma metodolojisi ve NFT’ler üzerine detaylı bilgiler; bir bilimsel araştırma makalesi ve Refik Anadol ve Bager Akbay olmak üzere 2 ayrı sanatçı ile yapılan röportajlar paylaşılıyor.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır. 
Sonraki Haber

Forum