NFT Sektöründe Siber Güvenliğin Önemi Hızla Artıyor

NFT sektörü son dönemde hızla büyürken, dolandırıcı tehditlerini de beraberinde getiriyor. Bu yüzden siber güvenlik oldukça önemli bir konu hâline gelmiş durumda.

Her ne kadar 2021'in sonu ve 2022'nin başındaki ivmesini kaybetmiş olsa da NFT sektörü büyümeyi ve gelişmeyi sürdürüyor. Özellikle Bored Ape Yacht Club gibi popüler NFT koleksiyonlarının satış rekorları kırdığı günümüzde en önemli konulardan birisi de şüphesiz siber güvenlik oluyor.

Öyle ki 2022 yılında,  NFT alanında birkaç siber güvenlik ihlali vakası yaşandı. En son saldırılardan biri, Şubat 2022'de NFT pazar yeri OpenSea'ye yapılan bir kimlik avı saldırısı yoluyla gerçekleşti. Bir siber suçlu, kullanıcılara bir sözleşme imzalamaları ve cüzdanına kripto varlık göndermeleri için bir e-posta gönderdi. Çalınan toplam miktar yaklaşık olarak 1.7 milyon ABD dolarıydı.  Diğer taraftan OpenSea'de bir de güvenlik açığı bulundu. Bu güvenlik açığı, NFT sanat eserlerinin taban fiyatının yüzde 1'inden daha azına satılmasına olanak sağladı ve bu da yaratıcılar için sorunlara neden oldu.

Burada bir diğer husus ise şüphesiz kullanıcıların aldığı güvenlik önlemleri. Konu NFT ve kripto varlıklarınız olduğunda en önemli önlemlerden birisi sadece emin olduğunuz bağlantılar ile etkileşime girmek oluyor. Benzer şekilde şifrelerinizin güçlü olması ve soğuk cüzdanlar kullanmak da buna bir örnek.

Diğer taraftan ESET gibi siber güvenlik şirketleri ise sık sık bu alanda çalışmalarını güncelliyor ve daha spesifik saldırılara odaklanıyorlar. Bu da önemli ve büyük saldırıların gerçekleşmemesi için çalışmaların yürütüldüğünü gösteriyor. Ancak asıl güvenlik önemlinin kullanıcıların kişisel güvenliği olduğunu belirtelim.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.
Sonraki Haber

Forum