Netflix dizisine konu olan seri katil serbest kaldı: Yan koltukta 'Yılan' var...

Netflix dizisi “The Serpent”e ilham veren Fransız dolandırıcı ve seri katil Charles Sobhraj Cuma günü Nepal'deki hapishaneden serbest bırakıldı. Charles Sobhraj 23 Aralık 2022'de Katmandu'dan Fransa'ya giden bir uçakta çarpıcı bir kareyle görüntüledi.

Nepal Merkez hapishanesinden bir yetkili CNN'e verdiği demeçte, "Sobhraj hapisten çıktı. Göçmenlik şubesine teslim edildi" dedi. Göçmenlik dairesindeki yetkileler CNN'e Sobhraj'ın Fransa'ya sınır dışı edileceğini bildirdi. Sobhraj, 23 Aralık'ta ise Fransa'ya giden uçakta görüntülendi.

 78 yaşındaki Sobhraj, 1975'te iki turisti öldürdüğü için Nepal'de ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi. İddia edilen cinayetlerin çoğu faili meçhul kaldı.

Sobhraj, Nepal üst mahkemesinin Çarşamba günü yaşı ve sağlık durumu nedeniyle tahliye kararı vermesinin ardından serbest bırakıldı. Mahkeme, kalp hastalığından muzdarip olduğunu ve açık kalp ameliyatı olması gerektiğini söyledi. Mahkeme, Sobhraj'ın 15 gün içinde Fransa'ya gönderilmesi kararını da verdi. Yetkililer seri katilin uçana kadar Nepal hükümetinin gözetiminde kalacağını belirtti.

Fransız yönetimindeki Saygon, Vietnam'da doğan Sobhraj, ilk olarak 1963'te Paris'te hırsızlıktan hapse atıldı, ancak bir dizi ülkede suç işlemekle suçlandı: Fransa, Yunanistan, Türkiye, İran, Afganistan, Pakistan, Nepal, Hindistan, Tayland ve Malezya.

Ayrıca birkaç ülkede hapisten kaçtı. Sık sık hapishaneden kaçması, kurbanlarının kimliklerini kullanarak sık sık kimlik değiştirmesi nedeniyle "Yılan" olarak anıldı. Bikini katili, hippi katili gibi isimlerle de anıldı.

Sobhraj sonunda 1972 ile 1976 arasında en az 12 cinayeti itiraf etti ve biyografi yazarlarına göre, ima ettiği bazı itirafları ise davalardan önce geri çekti. 20 cinayetle bağlantılı olduğu sanılıyor, gerçek kurban sayısı bilinmiyor.

2014 yılında, bir Nepal mahkemesi Sobhraj'ı 1975'te Kanadalı turist Laurent Carriere'yi öldürmekten 20 yıl hapis cezasına çarptırdı.

THE SERPENT'E KONU OLDU

"The Serpent" adlı BBC/Netflix dizisi Sobhraj'ın iddia edilen cinayetlerinin hikayesine dayanıyor. Eski Hollandalı diplomat Herman Knippenberg'in onu yakalamak için yetkililerle çalışırken "hippi yolu" boyunca sırt çantalı gezginleri uyuşturduğu, soyduğu ve öldürdüğü iddiasıyla Asya'da yıllarca yasalardan nasıl kaçtığını anlatıyor.

Sonraki Haber

Forum