Netflix dizisi The Serpent'te anlatılan 'Bikini Katili' cezaevinden çıkıyor

"Acımasız katil Charles Sobhraj, 1970'lerde Güneydoğu Asya'da "Hippi Yolu"nu keşfe çıkan gezginleri kendine av olarak seçer". Netflix'in bu sözlerle duyurduğu dizideki seri katil şimdi gerçek hayatta tahliye ediliyor.

1970'li yıllarda, Güney Doğu Asya seyahatindeki Batılı hippileri öldüren ve 'Hippi Katili, 'Bikini katili' gibi isimlerle anılan Fransız dolandırıcı, hırsız ve seri katil Charles Sobhraj Nepal’deki cezaevinden tahliye ediliyor.  Nepal Sobhraj'ı sınır dışı edecek. En az 20 kişinin ölümüyle bağlantılı olduğu değerlendirilen seri katil, kılık değiştirme; hapishaneden kaçma gibi özellikleri nedeniyle ‘The Serpent’ (Yılan) olarak anılıyor. Röportajlar ve film hakları için büyük meblağlar talep ederek kötü şöhretinden kazanç sağladı.

Son olarak sekiz bölümlük BBC ve Netflix ortak yapımı The Serpent'e konu oldu.

BBC'nin haberine göre 1975'te Katmandu'da iki turisti öldürmekten 19 yılını hapiste geçiren Sobhraj'ın 15 gün içinde Fransa'ya dönmesine karar verildi.

En az 20 kişinin ölümüyle bağlantılı olduğu düşünülen Sobhraj, Hindistan’da da 20 yıl hapis yatmıştı.

Cinayetlerin en az 10 tanesinin Tayland, Nepal ve Hindistan'da işlendiğine inanılıyor.

Daily Mail'in haberine göre Yüksek Mahkeme, iki Amerikalı turisti öldürmekten 2003 yılından beri cezaevinde bulunan 78 yaşındaki Sobhraj'ın sağlık gerekçesiyle serbest bırakılması gerektiğine karar verdi.

Sobhraj küçük suçlardan dolayı Fransa'da birkaç hapis cezasının ardından 1970'lerin başında dünyayı dolaşmaya başladı ve kendini Tayland'ın başkenti Bangkok'ta buldu. Turistleri etkilemek için uyuşturucu satıcısı kılığına girdi. Çok sayıda turisti uyuşturdu, soyup öldürdü.

Sevgilisi ve suç ortağı Marie-Andrée Leclerc'in yardımıyla çoğu sırt çantalı gezginler olan kurbanlarını önce etkileyip arkadaş oldu. Cinayetlerin genellikle kazara aşırı dozda uyuşturucu olduğunu iddia etse de, daha sonra müfettişler tarafından cinayet nedeninin kendisini ifşa etmekle tehdit eden kurbanları susturmak olduğu iddia edildi.

İlk cinayetini 1975'te işlediği, Seattle'dan 21 yaşındaki genç kadını öldürdüğü belirtiliyor. Cesedi Tayland'ın Pattaya sahilinde bikinili halde bulundu. BBC'nin haberine göre kurbanlarını ilaçla hasta ederek güçten düşüren seri katil, farklı yöntemlerle onları öldürdü. Bazılarını denizde boğulmuş gibi gösterdi. İki kurbanı bikinili bulunduğu için 'bikini katili' olarak da adlandırıldı.

TÜRK VATANDAŞI VİTALİ HAKİM'İ DE ÖLDÜRDÜ

Bir sonraki kurbanı, Pattaya tatil beldesine giden ve yolda yanmış cesedi bulunan Türk vatandaşı Vitali Hakim'di.

The Serpent'te Vitali Hakim'i oyuncu İlker Kaleli canlandırmıştı

Sadece pasaportunu almak için öğrenci Avoni Jacob'ı öldürdüğü Hindistan'ın Kalküta kentine kaçmadan önce Tayland'da en az iki kişiyi öldürdü. Daha sonra Jean-Luc Solomon'u zehirleyerek öldürdü.

1976'da Sobhraj, Yeni Delhi'de tatilde olan 60 Fransız öğrenciye antibiyotik kılığında uyku hapları vererek pasaportlarını ve paralarını çalmaya  çalıştı. Ancak bu sefer zehir beklediğinden çok daha hızlı etki etmeye başlayınca geri tepti. İlk birkaç öğrenci oldukları yerde düşmeye başlayınca diğerleri paniğe kapıldı ve polisi aradı. 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sobhraj, 1975'te ABD'li turist Connie Jo Bronzich'i (solda) öldürdüğü için 2004'te ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. On yıl sonra, Bronzich'in Kanadalı arkadaşı Laurent Carrière'i öldürmekten de suçlu bulundu.

TOPLAM 4 KEZ CEZAEVİNDEN KAÇTI

Sobhraj yakalanmamak için sürekli kılık ve kimlik değiştirdiği için Netflix dizisine adını veren 'Yılan' lakabıyla anıldı. Sobhraj'ın toplam dört kez cezaevinden kaçtığına inanılıyor.

20'den fazla cinayetle bağlantılıydı. Kurbanlarını boğdu, dövdü, yaktı ve bir sonraki varış noktasına seyahat etmek için sık sık erkek kurbanlarının pasaportlarını kullandı.

BBC'nin haberine göre Hindistan'da cezaevinden çıktıktan sonra Fransa'ya giden Sobhraj, 2003 yılında hakkında soruşturmaların olduğu Nepal'e döndü. Bazı kaynaklara göre hala arandığı Nepal'e geri dönüşü dikkat çekme özleminin ve kendi zekasına aşırı güvenmesinin bir sonucuydu.

Burada gözaltına alındı ve yargılandı. Kanadalı Laurent Carriere ile ABD'li Connie Bronzich'i öldürmekten hüküm giydi. Sobhraj, mahkum edildi ve 17 yıldır da bu ülkede cezaevinde bulunuyor ve hayatı boyunca işlediği düşünülen suçların birçoğundan yargılanabilmiş değil.

BU İÇERİKLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sonraki Haber

Forum