Neptune, "çılgın" projesiyle ilgi çekiyor

Cep telefonuna gerek bırakmayacak bir akıllı saat hayal edebiliyor musunuz? Neptune ediyor!

Daha önce Neptune isimli olan bu şirketi duydunuz mu bilmiyoruz, ancak 2013 yılı sonlarında ortaya çıkan bu şirket "çılgın" bir fikir peşindeydi. Cep telefonundan tamamen bağımsız olarak çalışan bir akıllı saat üzerinde çalışan Neptune, ayrıca akıllı saatin çevresinde yer alacak diğer cihazları da geliştiriyordu. Evet, artık cep telefonundan bağımsız olarak çalışan SIM kartlı akıllı saatleri piyasada görebiliyoruz, ancak akıllı saatin genişleyebileceği pek çok çevre cihazıyla birlikte Neptune, yine de ilgi çekmeyi başarıyor.

Şirketin Neptune Suite olarak andığı proje çerçevesinde akıllı saatinin çevresine konumlanan altı farklı cihaz ile kullanım şeklini çeşitlendirebilen Neptune, akıllı saatinin yanında cep telefonu olarak da kullanılabilen bir "cep ekranı", tablet, tabletin dizüstü bilgisayar gibi kullanılabilmesi için kablosuz klavye ve HDMI dongle sunuyor.

Neptune'un "Hub" olarak anılan akıllı saatinin tasarımının oldukça şık olduğunu kabul etmek lazım. Tüm bileği kavrayan 2.4 inç büyüklüğündeki geniş ekranıyla kolay bir kullanım sağlayan Hub, Android 5.0 işletim sistemiyle çalışıyor ve Nano-SIM kart girişiyle 3G/LTE desteği sunuyor. Ayrıca Hub'daki içeriklerin "cep ekranına" veya "tab ekranına" aktarılabilmesi için kısa mesafede yüksek hız sunan Wireless standardı olan 802.11ad bağlantısını kullanan cihazı daha yakından incelemek için bu videoyu da izleyebilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum