Neden herkes Call of Duty'ye saldırıyor?

Her fırsatta Call of Duty serisine saldıranlar... Bu haberimizi sizi çok rahatsız edecek!

Oyunculuk... Bu kavram seksenli yılların sonundan, günümüze kadar gelişmiş ve kendi benliğini kazanmış durumda. Fakat halen kimin "gamer" yani oyuncu olduğu değişkenlik gösterebiliyor.

Son zamanların en çok konuşulan Call of Duty ve Battlefield ise, ilginç bir şekilde bize sonuçları görmemizde büyük bir avantaj sağlıyor. Geçen iki yıl içerisinde, çok büyük bir Battlefield hayranlığı başladığı gibi, aynı zamanda çok da büyük bir Call of Duty nefreti gelişti. Baktığımız herhangi bir yerde CoD hakkında yazılan olumsuz yazıları, oyuna bağlanan cinayetleri görebiliyoruz. Ama aynı şey Battlefield için yaşanmıyor. Peki ama neden?

İşte bu sorunun cevabını Kotaku, yaptığı uzun araştırmalar sonucunda ortaya çıkarmış durumda. Yapılan açıklamaya göre, kimse CoD ya da "X" bir oyunu sevmek zorunda değil, herkesin farklı zevkleri olabilir; kimileri serilerin senaryo akışını beğenir, kimileri multiplayer opsiyonlarını. Fakat CoD'dan nefret etmek gerçekten sorunlu bir davranış... Yapılan araştırmada sorulan asıl soru olan; "Sizi bir bilgisayar oyunundan bu kadar nefret etmeye ne sevk etmiş olabilir?" sorusunun cevapları da ilginç oldu.

Neden Call of Duty'ye saldırıyorlar?

Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız ve Android kullanıcılarının iPhone kullanıcılarını suçlamasına yer verdiğimiz haberdekine benzer bir sonuç ortaya çıktı. CoD'dan nefret etmek insanların kendi kendilerine yarattığı bir duygu olduğu üzerinde duran araştırma, bu tarzdaki oyuncuların gerçek "gamer"lar olmadığının da altını çizdi. Hatta oyuncu profili tanımlanırken şu sözler sarf edildi; "Eğer küçüklüğünden beri RPG oyunlarıyla haşır neşir olmuş ve Dark Souls'u ön sipariş ettiyseniz, halen "arcade" yani eskiden "atarici" olarak tabir ettiğimiz salonlara gidiyorsanız işte o zaman bir oyuncusunuz demektir."

Kısacası CoD'dan her yerde nefret ettiğini söyleme isteği duyan oyuncuların artık başlarını öne eğip, "Neden sürekli aynı şeyi söylüyorum?" demesi gerekiyor. Unutmamak gerekiyor ki zevkler ve renkler tartışılmaz...

Sonraki Haber

Forum