Nasıl çalıştığını bilmiyorlar, ama çalışıyor!

Bu bilgisayar tam bir enigma! Nasıl çalıştığı anlaşılamıyor ama Google ona sırılsıklam aşık...

Kuantum bilgisayarları nedir anlamak için: Bu işlemci çok farklı!, Elektron parçalandı!, Kuantum bilgisayarı için foton tüfeği haberlerini kaçırmayın.

Bilim adamları yıllardır kuantum bilgisayarları üzerinde çalışıyor ama henüz bitmiş bir ürün ortaya koyamadılar.

Google, mucitlerinin bir kuantum bilgisayarı olduğunu iddia ettiği ürünü, D-Wave'i detaylı incelemeye almış durumda. Nasıl çalıştığı açıklanamasa da muhteşem sonuçlar ortaya koyan bu sistem Google'ın ilgisini çekmiş durumda.

2007 yılında sergilenen D-Wave neyi nasıl yaptığını kanıtlamıyor ama "bir şeyler" yapıyor. Herkes soruyor "Bilim adamlarının yıllardır üzerinde çalıştığı ve henüz bitmiş bir ürün olarak ortaya koyamadığı kuantum bilgisayarını D-Wave yaptı mı?"

Açıklanamayan bir şekilde çalışan ve sıradan bilgisayarların ötesinde, kuantum bilgisayarlarının yapacağı düşünülen işleri yapan bu bilgisayarlar, şimdi Google tarafından inceleniyor.

Google bu işe fena sardı

Kuantum bilgisayarından ziyae bir sinir ağı olduğu da iddia ediliyor

Google bu işi çok ciddiye alıyor ve D-Wave ile kuantum tabanlı bilgisayar araştırmalarına başladığını da resmen duyurdu. New Scientist'te yer alan bilgilere göre Google bu teknolojiyi arama motorunda kullanmak için araştırıyor. Resim karşılaştırma ve analizinde normal bilgisayarların başaramadığını başaran D-Wave, açıklanamaz bir şekilde mucizevi sonuçlar sunuyor.

Kuantum bilgisayarından ziyade sinir ağı şeklinde çalıştığı da iddia edilen bilgisayarın gerçek ve doğru tanımı henüz bilim adamlarınca yapılamasa da, Google bu alanda yatırım yapmaya başladı. Bu sistem gerçek bir kuantum bilgisayarı olmasa bile Google mevcut sistemlerden çok daha iyi çalışan bu sistemlere para akıtıyor.

Bu gelişmiş sistemler ile sık yapılan aramaların hesapları önceden hesaplanıp veritabanlarında hızlı sonuç göstermek üzere depolanabilecek. Sıradan bilgisayarla hesaplaması pahalı olan problemler, hesaplar, programlar bu sayede kolay bir şekilde çözülebiliyor.

Kuantum bilgisayarları nedir anlamak için: Bu işlemci çok farklı!, Elektron parçalandı!, Kuantum bilgisayarı için foton tüfeği haberlerini kaçırmayın.

Sonraki Haber

Forum