NASA Teknolojisi, Patlamayan Lastikleri Gerçeğe Dönüştürdü

Smart'ın havasız lastikleri, patlamaları önlemek için NASA teknolojisini kullanıyor. Böylece "patlamayan lastik" hayali de gerçeğe dönüşmüş oluyor.

NASA, 50 yıldan fazla bir süredir gelişmiş teknolojisini günlük ürünlere kanalize ediyor. Uzay ajansının malzemeleri hafızalı köpük şiltelerden akıllı telefonlara ve dijital kamera görüntü sensörlerine kadar her şeye sızdı. Yüzey araştırma araçlarında kullanılan tekerlek teknolojisinin de gerçek hayata uygulanması an meselesiydi, böyle de oldu.Yeni GIF Koleksiyonu, 2. Dünya Savaşının Trajik Yüzünü Gözler Önüne Seriyorİkinci Dünya Savaşı'nın trajedisini, dahası savaşın korkunç yüzünü gözler önüne seren yeni GIF'ler internette yayınlandı.

Smart adlı bir girişim, Mars yüzey araştırma araçları için geliştirilen havasız SMA lastik teknolojisini Metl adını verdiği bisiklet lastiklerine uyguluyor.  

Şişirme gerektirmeyen ve birbirine bağlı yaylardan oluşan bu süper elastik lastiklerin engebeli arazilerde patlamadan gidebildiğini iddia ediyor. Zamanla bu teknolojinin çevre kirliliği yaratan kauçuk lastikleri tedavülden kaldıracağı düşünülüyor.  

NASA'nın Glenn Araştırma Merkezi, bu teknolojiyi başlangıçta tipik elastik pnömatik lastik malzemesini, şiddetli tersinir gerilme ve deformasyona dayanabilen bellek alaşımlarına dönüştürerek geliştirdi. Bu lastik her türlü arazide gidiyor, patlamıyor ve darbelerden sonra orijinal şekline geri dönüyor. 

Sonraki Haber

Forum