NASA, Mars'ta yeni bir "yüz" daha buldu

Mars'ın Cydonia bölgesindeki ünlü insan yüzünün gizemi hala çözülememişken, şimdi Mars'taki robotlarımız garip bir yüz şekli daha keşfetmiş olabilir.

Mars'ta yıllardır dolaşan minik robotlar ya da keşif araçları, Mars arazisinde değerli veriler toplamaya devam ediyor. Ancak gelen fotoğraflarda bazen bazı şekiller seçebiliyoruz, kaya şekillerini farklı nesnelere benzetebiliyoruz.

Perseverance tarafından yakın zamanda çekilen bir görüntüde Mars'ın kumlu arazisine dağılmış bir grup kaya görünüyor ve kayalardan biri garip bir şekle sahip. Fotoğrafın en sol tarafında, sağ yanağının üzerine yatmış bir yüze benzeyen, oyulmuş gözlere ve ayırt edilebilir bir burun ve ağza sahip tuhaf görünümlü bir kaya görünüyor. Biraz ezilmiş, ancak insan veya bir neandertal yüzüne benzerliği dikkat çekiyor.

Perseverance şu anda Mars'ta bir zamanlar suyla dolmuş olabilecek bir bölge olan Jezero Krateri'nde yol alıyor. NASA keşif aracı bu görüntüyü 27 Eylül'de yakaladı.

Mars hakkında yeni bir tartışma başlıyor

Kayanın üzerindeki yüz şekli çok belirgin olduğu için bu fotoğraf, önümüzdeki dönemde Mars'ta tartışma yaratan büyük sırlardan biri olarak tarihe geçecek gibi görünüyor.

Öte yandan 70'li yıllarda Cydonia'da keşfedilen ve üzerinde bir insan yüzü olduğu düşünülen dev "piramit" benzeri tepenin yıllar sonra çekilen diğer fotoğraflarında bu yüzün sanki üzerine bombalar atılmış şekilde tahrip edildiği görülmüştü. Ama bunun nasıl olduğu bugüne dek hiç açıklanmadı. Yani Mars'ın "yüz gizemleri" giderek artıyor. Bakalım sırada ne var?

Sonraki Haber

Forum