İsminizi uzaya göndermek ister misiniz? İşte yapmanız gerekenler...

NASA Europa Clipper göreviyle insanların isimlerini uzaya gönderecek. "Message in a Bottle" kampanyası kapsamında isteyen herkes, başvurular kapanmadan önce kayıt yaptırma şansına sahip.

NASA, web sitesinde "Message in a Bottle" (Şişedeki Mesaj) isimli yeni kampanyasını duyurdu. Kampanya kapsamında NASA, birçok ismi ve mesajı bir mikroçipe ekleyerek bunları uzayın derinliklerine göndermek istiyor. 

Tüm bunlar NASA'nın Europa Clipper görevinin bir parçası; bu görev kapsamında bir uzay aracı Jüpiter'e giderek uydusu Europa'yı keşfedecek. Mikroçip, uzay aracıyla birlikte 1,8 milyar millik bir mesafeyi kat ederek, bazı bilim insanlarının ayın donmuş yüzeyinin altında yaşam belirtilerinin olabileceğine inandıkları buzlarla kaplı uyduya seyahat edecek.

NASA, "Message in a Bottle" kampanyasının 31 Aralık 2023 günü saat 23:59'da kapanacağını açıkladı. Bu da mesajınızı ve isminizi gelecek yıl Europa'ya seyahat edecekler listesine eklemeniz için sadece altı haftanız olduğunu gösteriyor. Ajans şu ana kadar listeye eklenmek üzere yaklaşık 700.000 isim topladığını açıkladı.

Tüm isimler toplandıktan sonra, her bir metin satırı bir insan saçının yaklaşık 1/1.000'i genişliğinde olacak şekilde, 10 sent büyüklüğünde bir silikon mikroçipin içine yerleştirilecek. Çip daha sonra üzerine "In Praise of Mystery" adlı orijinal şiirin kazındığı metal bir plakaya takılacak.

NASA, Europa görevinin 2024 yılının Ekim ayında başlamasını planlıyor. Message in a Bottle kampanyası, güneş sistemimiz boyunca Jüpiter ve uydularının ev olarak adlandırdığı derin uzay bölgelerine seyahat ederken uzay aracında bir tür zaman kapsülü gönderilmesine yardımcı olacak. Şu anda NASA'nın web sitesine giderek adınızı yazdırabilir ve halihazırda listelenmiş olan yüz binlerce kişiye katılabilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum