NASA Ay'da ateş etmeye hazırlanıyor

NASA, Ay'da sağa sola ateş edecek bir robot hazırlama fikrini tartışmaya başladı. Peki bunu neden yapıyor? NASA, robotlarını uzaylılarla savaşmaya mı hazırlıyor?

Ay'ı 70 sene sonra yeniden keşfetmeye hazırlanan NASA, bu kez daha kesin bilgiler edinmek istiyor ve orada kalıcı olabilmek için yeni fikirler üzerinde çalışıyor.

NASA'nın Ay'a göndereceği robotların daha etkin şekilde ölçümler yapabilmesi için, hareket edip ulaşabildiği noktalardan daha uzağa erişebilmeleri için de yeni bir fikir ortaya çıktı. NASA mühendislerine göre, Ay robotlarının incelemek istediği bölgelere ateş edebilmesi, bu robotların daha etkin analizler yapabilmesini sağlayacak.

Bu fikre göre, robotlarla birlikte Ay'a ucuz, küçük ve harcanabilir mini sensörler gönderip, bu minik sensörleri özel bir silahla uzak bölgelere doğru ateşlemek, bu bölgelerdeki zemin yapısını incelemek için etkili bi çözüm olabilir. 

Yanlışlıkla uzaylı vurmayalım da...

Ay'ın yüzeyine gömülecek olan mermi şeklindeki minik sensörler burada toprağın yapısını, içindeki mineralleri ve maddeleri analiz ederek verileri robotun bilgisayarına gönderecek. Böylece robot, değerli enerjisini uzak bölgelere bizzat gitmek için harcamadan, çevredeki olası değerli elementleri keşfetmiş olacak. 

Sonraki Haber

Forum