Elon Musk, Twitter'a hiç uğurlu gelmedi: Sosyal ağdan kaçan kaçana...

Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması, sosyal ağ platformuna uğurlu gelmedi: Twitter'ı terk edenlerin sayısı inanılmaz boyutlara doğru gidiyor...

Milyarder Elon Musk’ın mikroblog platformu Twitter'ı devralması ile beraber, kullanıcılar ve ünlüler, yeni yönetimle ilgili memnuniyetsizliklerini belirterek hesaplarını devre dışı bırakmayı düşündüklerini bir süredir dile getiriyor. Bu kullanıcıların platformu terk erme tehditleri genellikle gerçeğe dönüşmüyor ve Twitter'ı her zamanki gibi kullanmaya devam ediyorlar.

Ancak pek çok kişinin, Musk devraldığından beri hesaplarını devre dışı bıraktığı biliniyor. Ve durum bu sefer daha ciddi görünüyor.

Twitter'daki yapay davranışları izleyen bir firma olan Bot Sentinel'in yeni verilerine göre, sosyal medya ağı 27 Ekim ile 1 Kasım arasında şimdiden 877.000 hesabın devre dışı bırakılmasına tanık oldu. Aynı zaman diliminde 497.000 hesap da askıya alındı. Bu sayıları topladığımızda, Twitter’ın neredeyse 1,4 milyon kullanıcısını kaybettiği görülüyor.

Sadece birkaç gün önce, çok sayıda Twitter kullanıcısının rakip platform olan Mastodon'a geçiş yaptığına dair haberler de gündeme gelmişti.

Devre dışı bırakma, bir kullanıcının kasıtlı olarak hesabını kapatması anlamına geliyor. Öte yandan askıya alma, Twitter'ın hareketsizlik, gerçek olmama veya site kurallarının ihlali nedeniyle hesapları kaldırması olarak tanımlanabilir.

Network Contagion Research Institute araştırma grubu tarafından yapılan ayrı bir analiz, kötü aktörlerin Musk tarafından satın alındıktan sonra Twitter'ın sınırlarını test etmeye çalıştığını söylüyor. Örneğin, Musk'ın Twitter'ı devraldığını açıklamasından bu yana platformda "n-kelimesi" (zencilere karşı aşağılama amaçlı kullanılan kelime) kullanımı sadece 12 saat içinde neredeyse %500 arttı.

Bot Sentinel'in kurucusu Christopher Bouzy, Twitter'daki artan düşmanca ortamın sonunda kullanıcı yıpranmasını artıracağını tahmin ediyor ve "kullanıcılar hesaplarını toplu olarak devre dışı bırakmaya devam ederse, platform için önemli bir sorun olacağına inanıyorum. Sol eğilimli ve marjinalleştirilmiş insanlar platformu terk ederse, Twitter Parler veya Truth Social'dan farklı olmayacak" diyor.

Sonraki Haber

Forum