Elon Musk'ın çok sayıda çalışanı işten çıkartmaya başladığı Twitter'ına karşı ilk büyük dava, yine kovulanlardan geldi

Elon Musk'ın başlattığı işten çıkarma furyasının kurbanı olan Twitter çalışanları, çok fazla beklemeden ilk karşı hamlesini yaptı.

Sosyal medya platformu Twitter'ın Elon Musk tarafından satın alınmasının ardından, çok sayıda çalışan işten çıkartılmaya başlandı. Ve doğal olarak, Twitter'a karşı açılan ilk dava da gündeme düşmekte gecikmedi. Şirket, 3.700 kişiyi işten çıkartırken gerekli bilgilendirmeyi yapmadığı gerekçesi ile San Francisco federal mahkemesinde bir toplu dava ile karşı karşıya.

Dava, Cornet v. Twitter Inc., 22-cv-06857, ABD Bölge Mahkemesi, Kaliforniya Kuzey Bölgesi adı ve kodu ile tanımlanıyor.

İşten çıkarmalar, Elon Musk'ın sosyal medya platformunu devralmasından ve CEO Parag Agrawal, CFO Ned Segal ve hukuk politikası başkanı Vijaya Gadde'yi görevden almasından yaklaşık bir hafta sonra geldi. Bu kararlar, Musk'ın şirketin operasyonlarını düzene sokma ve Twitter'ı daha karlı hale getirme hamlelerinin bir parçası olarak görülüyor.

İşçi Düzenlemesi ve İşten Çıkarılmaları Bildirme (WARN) Kanunu, 100 veya daha fazla çalışanı olan çoğu işverenin, fabrika kapanışlarından ve toplu işten çıkarmalardan en az 60 takvim günü önce personelini bilgilendirmesini zorunlu kılarak işçileri, ailelerini ve toplulukları korumayı amaçlıyor. Bu nedenle, avukat Shannon Liss-Riordan tarafından sunulan şikayet, mahkemeden Twitter'ın WARN Kanununa uymasını emretmesini ve şirketin çalışanları davaya katılma hakkından feragat edebilecek belgeleri imzalamaya zorlamasını kısıtlamasını talep ediyor.

Liss-Riordan, “Bu gece bu davayı, çalışanların haklarından imza ile vazgeçmemeleri gerektiğini ve haklarını aramak için bir yola sahip olduklarını bilmelerini sağlamak amacıyla açtık” diyor.

Liss-Riordan, Haziran ayında Musk'ın elektrikli otomobil şirketi Tesla'nın iş gücünün %10'unu işten çıkardığı çalışanlarını da temsil etmişti. Dava, 60 günlük bildirim süresi için ücret ve menfaat talep etmişti. Musk ise davayı "önemsiz" ve "önleyici" olarak nitelendirmişti.

Liss-Riordan, Musk için “Bu ülkenin çalışanlarını koruyan yasalarını umursamamaya devam edip etmeyeceğini şimdi göreceğiz” dedi ve ekledi: "Görünüşe göre Tesla'da yaptığının aynısını tekrarlıyor."

Twitter henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Sonraki Haber

Forum