MS'den IE ve Chrome farkları!

Google hizmetleri kanunlara uygun casus yazılımlar mı? İşte ilginç bir yorum, IE -Chrome kıyaslaması

Microsoft İngiltere'den Ashley Highfield ilginç açıklamalar yaptı ve yakında tüketicilerin Internet Explorer'ın sunduğu farklı seçeneği daha iyi anlayacağını belirtti.

Google'ın Chrome internet tarayıcısının birleşik adres ve arama çubuğunun girilen her veriyi ana gemiye yani Google'a gönderdiğini, Microsoft'un ise adres ve arama çubuklarını özellikle ayrı tuttuğunu aktardı.

Highfield'a göre Google ile Microsoft'un iş modellerindeki farkı insanlar zaman geçtikçe daha iyi kavrayacak. Google'ın kişiselleştirilmiş reklam göstermek için her türlü veriyi topladığını, Microsoft'un ise büyük şirket anlaşmaları, yazılım lisansları ve bir miktar reklam ile gelir sağladığını belirtti.

Kanuni bir casus yazılım gözüyle mi bakıyor?

Yapılan eleştiri sanki Chrome ve Gmail'ı Spyware olmakla suçluyor? Elbette hukuki olarak dikkatli davranarak...

Google'ın esas gelir kaynağı olan reklam içinin sadece Chrome'da değil, Gmail gibi hizmetlerde de kendisini gösterdiğini, Google'ın ana sunucularının her türlü veriyi topladığını söyledi.

Burada iki farklı görüş açısı sundu "Google'ın dediğine bakarsanız bu size daha iyi bir hizmet sunmak için, biraz şüpheci bakarsanız bu sizi daha iyi sömürmek için" dedi.

Kısacası vurguladığı nokta IE'nin kullanıcı gizliliğine daha saygılı bir tarayıcı olduğuydu. Chrome'un hız avantajını inkar etmeyen Highfield, "JavaScript ağırlıklı sayfalarda IE daha hızlıymış gibi konuşmayacağım, ancak araştırmalar gösteriyor ki, test sonuçlarında çok konuşulan hız farklarını, gerçek hayatta ve günlük kullanımda, kullanıcılar pek fark etmiyor" dedi. IE'nin biraz daha yavaş ama daha güvenli olduğunu belirtti.

Sonraki Haber

Forum