Mobil navigasyonda en iyi 20 cep!

Navigasyon birçok cepte mevcut. Peki ya en iyileri? CHIP Online ilk 20 cebi seçti...

Bundan bir yıl önce GPS navigasyon, cep telefonları için abartılı bir aksesuardı. Bugün ise opsiyonel olmaktan daha ziyade zorunlu bir araç halini aldı. Peki nasıl bir telefon almalı? Sizin için hazırladığımız en iyi 20 navigasyonlu telefonu inceleyerek bu sorunun yanıtını bulabilirsiniz.

Nokia, HTC, Samsung, LG, Sony Ericsson ve daha onlarcası... Bugünlerde navigasyonlu bir telefon seçmek oldukça zor ve kafa karıştırıcı diyebiliriz. Özellikle Nokia, S60 serisi telefonlarındaki ücretsiz navigasyonuyla bir adım öne çıkıyor ve müşterilerin ilk tercihi olacak bir hedef haline geliyor. Ayrıca ALK, Navigon ve TomTom gibi navigasyon yazılımı geliştiricileri yazılımlarını daha hızlı oluşturuyor ve her geçen gün bütün mobil işletim sistemlerine uyumlu hale getiriyorlar.

TOP 20 listemizin tamamına ulaşmak için tıklayın...

En iyiler listesi
Editörlerimizin seçimiyle oluşturduğumuz TOP 20 listemiz aracılığıyla en doğru telefonu çabucak bulabilir, ayrıca ilgili modelin tüm özelliklerini görebilirsiniz. Galerimizden bu listeye ulaşmanız mümkün.

Ama önce, en iyiler listemizde üç farklı işletim sistemine sahip, üç ayrı modele göz atmanızı öneriyoruz: Ucuza navigasyon arayanlar, Android olsun diyenler, illa ki iPhone isteyenler. Bu üç modelden biri tam sizin aradığınız cep telefonu olabilir...

Nokia 5230: Ucuz fiyata navigasyon!

5230, Nokia'nın ücretsiz navigasyon yazılımı Ovi Maps ile donatılmış bir model. Sizi dünyanın herhangi bir yerindeki bir hedefe tek kuruş ödemeksizin götürüyor ve otomobiller için mükemmel bir yol talimatı sunmasının yanında yayalar için de belki de en iyi navigasyonlu telefon diyebiliriz. Fakat 5230'u alınabilir kılan yalnızca bu değil. Nokia, S60 modellerinin çoğunda ücretsiz navigasyon hizmeti sunuyor fakat neredeyse hiçbiri 5230 kadar düşük bir fiyata sahip değil. Bu nedenle ucuzluk arayanlar için bir numaralı hedef. Ayrıca 3,2 inç dokunmatik ekranı ve testlerimizde göze çarpan kaliteli ses ve akustiğiyle kesinlikle yabana atılmaması gereken bir model.

Fiyat: 240$ + KDV

TOP 20 listemizin tamamına ulaşmak için tıklayın...

HTC Legend: Android'li asil klavuzunuz

Navigasyon amaçlı bir model arayan Android fanatikleri için ilk önerimiz tabiî ki HTC Legend olacaktır. Bu yepyeni Google telefonunun fiyatı yurtdışında 480 ila 520 dolar arasında değişmekte. Türkiye'ye ise ne zaman ve hangi fiyatla sunulacağı ise şimdilik kesinleşmiş değil. Legend, kaliteli ve şık görünümünün yanında zengin multimedya içeriği, web konusundaki gücü ve Android'in en yeni versiyonu 2.1 ile göz alıcı bir model. Fakat birçok telefonda olduğu gibi Legend için de bir navigasyon yazılımı satın almanız gerekiyor. En azından bu konuda seçeneğiniz çok: ALK CoPilot Live, Navigon MobileNavigator ve Sygic Mobile Maps şimdilik Android pazarındaki üç önemli isim. Ya da dilerseniz Google Maps Navigation'un Türkiye'ye sunulmasını bekleyebilirsiniz. Google'ın bu ücretsiz navigasyonu şimdilik sadece Amerika'da kullanılabiliyor.

Fiyat: 505$ (Yurtdışı satış fiyatı)

TOP 20 listemizin tamamına ulaşmak için tıklayın...

iPhone 3GS 32GB: Yeni trendi artık o belirliyor

iPhone 3GS'nin en pahalı navigasyon telefonu olduğu kesin bir gerçek. Fakat böylesine kült olmuş bir telefonu almaya değer bir öneri olarak sunuyoruz. Çünkü sadece mükemmel kullanıma sahip dokunmatik ekranıyla değil, ayrıca App Store'da bulunan navigayon yazılımlarıyla da göz dolduruyor. Navigon, MobileNavigator, ALK Copilot ve TomTom Navigation bunlardan sadece birkaçı. Telefonun hafızasına veya karta kaydedilebilen bu programlar (onboard) verdiğiniz fiyata değiyor. Fakat telefonunu çoğunlukla yurtdışında kullananlar bu konuda biraz daha düşünmeli. Çünkü örneğin ALK CoPilot'un Avrupa haritası 60-70$ civarında. Yani ek haritalar çoğu yazılımda biraz pahalı. Ayrıca iPhone aksesuarları arasında bulunan uydu alıcı, sinyali oldukça güçlendirebiliyor. Entegre handsfree özelliği de birçok navigasyon programı ile uyumlu.

Fiyat: 1100$ + KDV

TOP 20 listemizin tamamına ulaşmak için tıklayın...

Sonraki Haber

Forum