Mobee: Datron'dan fark yaratan minik PC

Datron minik devi Mobee, bambaşka bir konfigürsayonla bir kez daha karşımızda...

Datron Mobee ailesi yakaladığı başarıyı yeni modelleriyle devam ettireceğe benziyor. Şimdiye kadar Windows XP, Windows Vista Starter ile satışa sunulmuş olan Datron Mobee 10", şimdi de Freedos (işletim sistemsiz), 2 GB RAM ve 250 GB harddisk ile şansını deniyor.

Intel Atom işlemci kullanan Mobee 10"in önceki modelleri 1 GB RAM ve 160 GB harddisk kullanmaktaydı. Şu ana kadar Datron'un çıkardığı en hızlı ve Türkiye'deki en yüksek konfigürasyona sahip netbook olan yeni 10" Mobee uzun seyahatler için bir kurtarıcı görevini görüyor. Mobee'nin pil ömrü 5.5 saate kadar uzayabiliyor.

Her zaman taşınabilecek kadar küçük ve sadece 1.1 kg olan Mobee 10", sahip olduğu Wi-fi donanımıyla her yerden internete ulaşabiliyor. Datron Mobee' nin estetik tasarımı, teknolojik üstünlüklerini gölgede bırakacak kadar iddialı. Sedefli mat beyaz şık tasarımı ile, öğrencilerin ve çok seyahat edenlerin yanlarından ayırmak istemeyecekleri bir bilgisayar olmaya aday.

Teknik özelliklerine baktığımızda; bu hafif el bilgisayarı, 1.3 mega piksel web kamerası, 3 adet 2.0 USB port, ve 3'ü bir arada kart okuyucusu içeriyor (SD, MMC, MS). Yüksek kalite 1024 x 600 çözünürlüğe sahip olması, videoların takılmadan izlenebileceği anlamına geliyor. Datron'un 10 inçlik Mobee modeli yüzde 10%luk KDV indirimi ile artık sadece kdv dahil 496 dolar. Datron Mobee modellerini incelemek için www.datron.com.tr websitesini ziyaret edebilirsiniz.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Sonraki Haber

Forum