Minecraft için bir dönem, çok yakında sona eriyor

Artık efsane haline gelen oyun Minecraft için bir dönem daha kapanmak üzere. Oyun, artık PSVR üzerinde desteklenmeyecek.

Minecraft’ın küplerle dolu evreninde hayallerini yaratmayı ve yaratıklarla sanal gerçeklikte mücadele etmeyi seven hayranlar yakında bu heyecanı PlayStation VR’da yaşama imkanını kaybedecek.

Eurogamer tarafından tespit edilen son Minecraft yama notlarında geliştirici Mojang, “PlayStation VR desteğimiz sonlandırılıyor ve 2025 Mart ayından sonraki güncellemelerde yer almayacak” dedi ve ekledi: “Artık PlayStation VR’ınızı Minecraft ile kullanamayacaksınız çünkü en son güncellemelerde artık desteklenmeyecek.

Mojang, 2020’de PSVR desteğini Minecraft’ın PS4 sürümüne bir güncelleme olarak ekledi ancak PS5 ve PS VR2 için henüz eşdeğer bir güncelleme yapılmadı. Stüdyo, Minecraft’ı PS4’te güncellemeye devam edeceğini söylüyor. Artık Microsoft’a ait olan stüdyo, “Bundan sonra da dünyalarınızda inşa etmeye devam edebilirsiniz ve (Token’lar dahil olmak üzere) Marketplace satın alımlarınız kullanılabilir olmaya devam edecek” dedi. 

Sürekli olarak güncellenmeye devam eden oyunların, zaman içerisinde oyuncuların azaldığı eski platformları desteklemeyi durdurması alışılmadık bir durum değil. Genellikle bir platform üzerindeki oyuncu sayısı azaldığı durumda stüdyolar, o platform için güncelleme yapmaya devam etmenin finansal açıdan sürdürülebilir olmadığına karar verebiliyor. Ancak Minecraft’ın tüm zamanların en çok satan oyunu olmasından dolayı PSVR’da sonlandırılmasının dikkat çekici olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Sonraki Haber

Forum