Milyarder Yatırımcı Thiel, Piyasa Düşüşe Geçmeden Bitcoin’lerini Sattı

Milyarder yatırımcı Peter Thiel'in şirketi Founders Fund'ın Bitcoin'lerini Mart 2022'ye kadar sattığı ortaya çıktı.

Milyarder yatırımcı Peter Thiel‘in risk sermaye şirketi The Founders Fund‘ın Bitcoin varlıklarının çoğunu Mart 2022’ye kadar sattığı ortaya çıktı. Thiel’in fonu Bitcoin pozisyonlarını piyasa çökmeden kısa süre kapattı. Financial Times’ta yer alan habere göre yatırım fonu satıştan 1.8 milyar dolarlık kâr elde etti.

Peter Thiel’in risk sermaye şirketi The Founders, Bitcoin varlıklarının çoğunu Mart 2022’den önce sattı. San Francisco merkezli fon, Bitcoin’e ilk yatırımını 2014’ün başlarında yapmıştı. Fona yakın kişilere göre toplam yatırımın yaklaşık üçte ikisi Bitcoin satın almak için kullanıldı. Fonun Bitcoin almaya başladığı dönemlerde fiyatı 750 dolar civarında seyrediyordu.

Thiel, Nisan 2022’de Miami’de yaptığı bir açıklamasında, Bitcoin’in geleceği konusunda iyimser olduğunu ifade etmişti. Ünlü yatırımcı, o dönemde 44.000 dolar civarında işlem gören Bitcoin fiyatının 100 kat artabileceğini ifade etmişti. JPMorgan CEO’su Jamie Dimon ve BlackRock patronu Larry Fink’e Bitcoin yatırımı için çağrı yapan Thiel, “Fiat para rejiminin sonuna geldik” ifadesini kullanmıştı.

Kripto yatırımların satışına ilişkin daha önce bilgi verilmemişti ve fonun şu anda çok fazla kripto varlığa sahip olmadığı bildirildi. Eski ABD Başkanı Donald Trump destekçisi olan Thiel, büyük miktarlarda Bitcoin satın alan öncü yatırımcılar arasında yer alıyordu. Thiel, Paypal ve Palantir’in kurucuları arasında yer alırken, Facebook yatırımıyla da biliniyor. Silikon Vadisi’nin en başarılı yatırımcılarından biri olarak görülen Thiel, SpaceX, Lyft ve Anduril’in aralarında olduğu 100’den fazla şirketin hissesini elinde bulunduruyor.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.
Sonraki Haber

Forum