Microsoft'tan Windows 10'a bir sürpriz yenilik daha

Microsoft, bir yandan insanları Windows 11'e geçirmek için uğraşırken, bir yandan da Windows 10'a yeni eklemeler yapmaya devam ediyor. Windows 10'a gelen son yenilik ise, pek çok kullanıcıyı memnun edecek cinsten...

Windows 10 desteğinin sonu hızla yaklaşıyor olsa da, Microsoft henüz bu işletim sistemine yeni özellikler eklemekten vazgeçmemiş gibi gözüküyor. Windows 10 Ayarlar uygulamasının yeni güncellemesi, pek çok kullanıcının oldukça içine yarayacak bir değişiklik getiriyor.

Yeni yayınlanan Windows 10 Sürüm Ön izlemesi ve Beta sürümü 19045.5070 (KB5045594), Ayarlar uygulamasındaki “Hakkında” bölümünde bazı değişiklikler içeriyor. Güncellenen sayfa, garip bir şekilde aktarılan bazı Windows 11 tasarım öğelerinin yanı sıra, PC’nizin özellikleri hakkında çok daha fazla bilgi veriyor. Bu bilgilerin arasında grafik kartı modeliniz, video belleği miktarı, depolama alanı ve sürücü modeli bulunurken, en önemli parçalar üst kısımda net bir şekilde gösteriliyor.

Kullanıcıların bilgisayarları hakkında daha fazla bilgi edinebilecekleri küçük bir SSS bölümü de bulunuyor. Bu bölümde, örneğin RAM miktarının performansı nasıl etkilediği, en son Windows sürümünün ne olduğu ve daha fazlası gibi çeşitli bilgilere ulaşabiliyorsunuz.

Windows 10 ve 11 tasarım dillerinin ilginç bir karışımından oluşmasından dolayı görünüşü biraz garip olsa da, Microsoft’un “Hakkında” sayfasını çok fazla ek bilgiyle güncellemesi ve bilgisayarınız hakkında en önemli parçaları öğrenmeyi çok daha kolay hale getirmesinin faydalı bir yenilik olduğu kesin.

Sonraki Haber

Forum