Microsoft'tan "pratik" çözüm önerisi: Yeni bir PC satın alın!

Microsoft'un, Windows 11'e halen geçiş yapmayanlar için "pratik bir çözümü" var: Hemen gidin ve yeni bir PC satın alın!

Windows 11 için sistem gereksinimleri genellikle Windows kullanıcılarının keyfini kaçırabiliyor. Yüksek güvenlik gereksinimleri, Windows 11'in her cihaz için uygun olmadığının ispatı.

Bazı yazılımlar ise Microsoft'un istediği donanım bileşenlerine sahip olmasa bile eski bilgisayarlarda işletim sistemini çalıştırmak için Windows 11'i kandırmayı başarabiliyor ama bunlar da farklı sorunlara kapı açabiliyor.

İşletim sistemlerini henüz Windows 11'e veya 10'a yükseltmemiş eski bilgisayar kullanıcılar için Microsoft'un bir tavsiyesi var. Microsoft, bu tür kullanıcıların Windows'un eski sürümlerinden, yani Windows 8.1, 7, Vista ve XP'den Windows 11'e geçiş yapmalarına yardımcı olmayı amaçlayan rehberlik destek makalesini sessizce güncelledi.

Windows 11 istiyorsanız, yeni bir PC alacaksınız

Aynı zamanda bir SSS niteliği de taşıyan bu destek kılavuzundaki yeni bilgiler arasında en dikkat çekici olan ise, Microsoft'un kullanıcılara yeni bir PC satın almalarını tavsiye etmesi.

Microsoft'un artık desteklenmeyen eski bir Windows'tan Windows 11'e geçiş için verdiği tavsiyeler şöyle:

"Desteklenmeyen bir Windows sürümünü çalıştıran cihazlar çalışmaya devam edecektir, ancak Microsoft aşağıdakileri sağlamaz:

  • Herhangi bir konuda teknik destek
  • Yazılım güncellemeleri
  • Güvenlik güncellemeleri veya düzeltmeleri

Bilgisayarınızı kullanmaya devam edebilmenize rağmen, sürekli yazılım ve güvenlik güncellemeleri olmadan bilgisayarınız virüs ve kötü amaçlı yazılımlara karşı daha büyük risk altındadır. Hala desteklenen bir Windows sürümüne yükseltmenizi öneririz. Windows 11 çalıştırabilen yeni bir cihaz kolay bir geçiş ve harika bir deneyim sağlar."

Bu tavsiye aynı zamanda malumun da ilanı sayılabilir çünkü Windows 10 öncesindeki işletim sistemleri döneminde üretilmiş PC'ler, Windows 11 için gerekli donanım özelliklerine sahip değiller.

Sonraki Haber

Forum