Resmi Microsoft desteği, kullanıcı bilgisayarına korsan Windows 10 mu kurdu?

Bir kullanıcını iddiasına göre resmi Microsoft destek bölümü, aktivasyon sorununu çözemeyince bilgisayarına korsan bir Windows 10 kurdu.

Kötü niyetli kişilerin insanları dolandırmak ya da bilgisayarlarını hack'lemek için en çok kullandığı yöntemlerden biri, hiç kuşkusuz sahte teknik destek sunmak. Ancak görünene göre yasal ve gerçek destek bile, bazen soru işaretleri yaratan “eğlenceli” hikayelere sebep olabiliyor.

Böyle bir hikaye, Twitter'da @TCNOco adını kullanan bir kullanıcının başına geldi. @TCNOco’nun söylediğine göre, sahip olduğu Windows 10 kopyası, resmi Microsoft Desteği tarafından korsan bir komut dosyasıyla etkinleştirdi.

Hikaye, @TCNOco'nun Microsoft Store'dan satın aldığı gerçek bir Windows 10 Professional anahtarıyla işletim sistemini etkinleştirememesiyle başlıyor. Destek ekibiyle yapılan ilk görüşmenin sonuçsuz kalmasının ardından sorun bir üst seviyeye yükseltildi. Daha sonra bir Microsoft temsilcisi, Quick Assist uygulamasını kullanarak bilgisayarda oturum açtı ve bir komut çalıştırarak Windows'un başarılı bir şekilde etkinleştirilmesini sağladı.

Ancak, görünüşe göre, destek temsilcisi işletim sistemini etkinleştirmek için resmi olmayan bir komut dosyası kullanmıştı. @TCNOco, etkinleştirme yönteminin Microsoft ile hiçbir ilgisi olmadığını (yani bir crack olduğunu) doğrulayan komut dosyası geliştiricisiyle iletişime geçti. Hatta geliştiriciler, bunu bildiren ilk kişinin @TCNOco olmadığını söyledi ve bunun resmi veya yasal olmadığını belirtti.

Teknik olarak, @TCNOco meşru bir kaynaktan geçerli bir lisans anahtarı satın aldığı için etkinleştirilen işletim sistemini kullanabilir. Ancak kullanıcının, resmi bir kullanım için işletim sistemine 200 dolar harcadığı unutulmamalı. Yani kullanıcı tercih etseydi, bu işi 200 dolar harcamadan da yapabilirdi.

Sonraki Haber

Forum