Microsoft yeni bir Win7 sürprizi yaptı!

Apple'ın ürünüyle ilgili dedikodu kazanı ateşte biraz fazla kaldı! Fırsatı bilen Ballmer'dan sürpriz

Apple'ın tableti var mı yok mu tartışmalarından, ne olacak, nasıl olacak sorularına heyecan körüklenirken, Microsoft ve HP el ele vererek yeni bir Windows 7 tableti çıkarttı bile.

Apple'ı bu yarışta geçen ve Consumer Electronic Show 2010'da büyük bir sürpriz yapan Microsoft ve HP'nin tabletini, Microsoft CEO'su Steve Ballmer tanıttı.

"Yılın ilerleyen zamanlarında piyasaya çıkacak olan bu önemli küçük PC'nin pek çok müşteriyi heyecanlandıracağını düşünüyorum" diyen Ballmer, Amazon.com'un Kindle yazılımının açık olduğu tablette, parmağıyla hafifçe dokunarak bir kitap sayfası çevirdi.

Bu tanıtımdan görülebildiği kadarıyla yeni tablet son derece hafif ve kullanımı kolay. Ancak Apple'ın artık histeri halinde beklenen tabletiyle kıyaslamak için beklemek gerekiyor.

Artıları neler?

Windows 7 ve Kindle ile Amazon'dan çok ucuz içerik

Henüz fiyatı ve kesin çıkış tarihi açıklanmayan ürünün, Apple tableti kadar basın ve tüketici ilgisiyle beklenmediği ortada.

Ancak sürpriz yaparak Apple'dan önce çıkan bu tabletin çok büyük artıları şimdiden görünüyor. Amazon'un Kindle yazılımı, e-kitap ve gazete konusunda uzun süredir kullanımda olan, başarılı bir ürün. Tablete içerik tedarik etme açısından Amazon çok iyi bir seçim. Alanında uzmanlaşmış bir kurum.

Ayrıca Microsoft'un yeni başarısı olan Windows 7 işletim sisteminin bütün özellikleri kullanılabilecek şekilde tasarlanmış. Steve Ballmer bunun çok önemli olduğunu, Microsoft ve HP'nin ortak çabasının ortaya bütün bu gelişmiş özellikleri sergileyebilecek bir ürün koyduğunu belirtti.

Sonraki Haber

Forum