Microsoft Word'de garip hata: Dosyaları kaydedeceğine siliyor

Microsoft Word kullanıcıları, çok fazla can yakabilecek önemli bir hatayla karşı karşıya. Popüler ofis yazılımı, dosyaları kaydetmek yerine silebiliyor!

Windows için Microsoft Word kullananlar, yazılımda ortaya çıkan oldukça garip bir sorun sebebiyle çalışmalarını kaydederken dikkatli olmalı. Yaygın olarak kullanılan metin uygulaması, dosyaları kaydetmek yerine silmesine sebep olan bir hata içeriyor.

Microsoft Word’ün her sürümü bu hatadan etkilenmiyor, ancak yine de kullanıcıların çalışmalarını kaydederken dikkatli olmaları isteniyor. Microsoft’un bu sorunu açıkladığı bir destek sayfası, “kullanıcılar, başlık büyük harfli bir dosya uzantısı (.DOCX, .RTF) veya # içeriyorsa, kaydettikten sonra dosyalarının silinmesiyle karşılaşabilir” bildirimini içeriyor.

Microsoft 365 için Word sürüm 2409, yapı 18025.20104’ü etkileyen sorun, kullanıcı dosyada bir düzenleme yaptıktan sonra Word’ü kapatmaya çalıştığında ve karşısına çıkan istemde kaydetmeyi seçtiğinde ortaya çıkıyor. Bu şekilde bir kayıt işlemi yapmak, dosyanın kaybolmasına neden olabiliyor. Neyse ki dosya “sadece” Geri Dönüşüm Kutusu’na gidiyor ve buradan geri yüklenebiliyor.

Ancak bu hata çözülene kadar Microsoft’un kullanıcılara bulunduğu tavsiyelerin pek güven verici olmadığını da söyleyebiliriz. Sorunun gerçekleşme sebebinden tahmin edebileceğiniz gibi, şirket, kullanıcılara Word’den çıkmadan önce belgelerini manuel olarak kaydetmelerini öneriyor.

Ayrıca kullanıcılar, “Dosya > Seçenekler > Kaydet > Backstage’i Gösterme” kısmında bulunabilecek “Klavye kısayollarıyla dosyaları açarken veya kaydederken Backstage’i gösterme” seçeneğini de etkinleştirebilirler.

Sonraki Haber

Forum