Microsoft, Windows 11’i desteklemeyen PC’lere kafayı taktı

Microsoft’tan desteklenmeyen PC’lerde Windows 11 kullananların canını sıkacak yeni bir karar daha geldi.

İnsanları kullandıkları kişisel bilgisayarlar konusunda kötü hissettirmeye çalışmak garip bir çaba. Ama görünüşe göre Microsoft tam da bunu yapıyor.

Windows Latest’a göre dünyanın dört bir yanındaki insanlara dağıtılmaya devam eden Ocak 2023 Windows 11 güncellemesi, masaüstünde "Sistem gereksinimleri karşılanmadı" yazan yeni bir filigran görüntülemeye başladı. Bilindiği gibi Windows 11 piyasaya sürüldüğünde, başta TPM 2.0 olmak üzere karmaşık bir dizi gereksinimle birlikte geldi. Bu özellikleri karşılamayan bilgisayarlara Windows 11 sunulmadı. Bu da, yeni ve güçlü pek çok bilgisayarın Windows 11'i alamaması ile sonuçlandı.

Önerilen minimum gereksinimleri karşılamayan donanıma sahip kişilerin Windows 11'i yüklemesine izin veren geçici çözümlerin ortaya çıkması uzun sürmedi ve işletim sistemini TPM 2.0 olmadan da, yeni güncellemelere ulaşmak zor olsa da, sorunsuz şekilde çalıştırabildiğimiz ortaya çıktı.

Ancak görünen o ki Microsoft, bu konuda insanları rahat bırakmayı düşünmüyor. Yeni güncelleme, gereksinimleri karşılamayan bilgisayarların masaüstlerine göze çarpan ve "Sistem gereksinimleri karşılanmadı" bir filigran yerleştirmeyi test ediyor. Microsoft bu makinelere yönelik güncellemeleri henüz tam olarak engellemese de, bazı kişiler filigranı bilgisayarlarını yükseltecek kadar can sıkıcı bulabilir.

İnsanları donanımlarını güncellemek için para harcamaya zorlamak, kesinlikle insanları kendi tarafınıza çekmenin iyi bir yolu değil. Ama Microsoft, TPM 2.0'ın faydalarının ne olduğunu daha açık hale getirirse, bu argüman daha ikna edici olabilir. TPM 2.0 olmayan cihazlarda Windows 10'u (ve hatta Windows 11'i) sorunsuz kullanabiliyor olmamız, Microsoft'un şu an için haklı olduğunu kanıtlamasını zorlaştırıyor.

Sonraki Haber

Forum