Microsoft, WannaCrypt için Hükümetleri Suçladı!

Dünya çapında birçok bilgisayarda veri kaybına yol açan WannaCrypt için Microsoft'tan önemli bir açıklama geldi!

Microsoft Başkanı ve Baş Hukuk Müşaviri bugün yaptığı bir açıklamada ABD'nin Ulusal Sağlık Sistemi'ni etkileyen saldırının sebebinin kısmen devletin hack araçlarını istiflemesi olduğunu söyledi.

Yüzbinlerce sistemi vuran fidye yazılımı WannaCrypt, NSA'in (ABD Ulusal Güvenlik Ajansı) açıklarından birini temel alıyor. Microsoft Başkanı Brad Smith ise konu hakkında şunları söyledi ve suçu kısmen ABD hükümetine yükledi:

"Hükümetler bu tehdidi bir uyarı olarak algılamalı. Hükümetlerin daha farklı, silahlara uygulananlar gibi bir yaklaşıma ihtiyaçları var. Hükümetlerin bu tür açıkların kullanımından sivillerin gördüğü zararları göz önünde bulundurması gerekiyor."

Smith, hükümetlerin güvenlik açıklarını üreticilere bildirmelerini bir gereksinim haline getirecek, açıkları biriktirmeyi, satmayı veya kullanmayı engelleyecek yeni bir Digital Genava Convention için çağrısını tekrarladı.

WannaCrypt hafta sonundan hemen önce başlıklara taşınmıştı ancak durumdan habersiz çalışanların bugün işbaşı yapmasıyla verdiği hasarı artırması bekleniyor.

Sonraki Haber

Forum