Microsoft'tan Duqu sürprizi!

Herkes onu bekliyordu ama Microsoft'un kötü sürprizi tüm beklentileri adeta "gömdü"!

Daha önce ortaya çıkan ve Microsoft'un Word yazılımını kullanarak bilgisayarlar arasında yayılan Duqu isimli virüsün tespit edilmesiyle birlikte Microsoft, daha önce yayınladığımız bu haberimizde bahsettiğimiz üzere geçici bir yama yayınlamıştı.

Kullanıcılar Microsoft'un bu açığı yayınlayacağı yama paketiyle kapatmasını beklerken, Microsoft bu konuda bir adım atmadı. Salı günü yayınlanan Microsoft'un olağan yama paketinde Duqu'ya karşı herhangi bir güncellemeye yer verilmedi.

Oysa zayıf bulduğu sistemin kontrolünü tamamen eline alabilen Duqu, kritik derecede tehlikeli bir virüs olarak tanımlanıyor.

nCricle'dan Andrew Storms, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Duqu'nun bir hayli tehlikeli derecede virüs olduğunu vurgularken, Duqu orta derece tehlike saçan bir virüs olarak Microsoft cephesinden kayıtlara geçtiğini belirtti.

Bugün kullanılan birçok antivirüs yazılımı Duqu'yu tespit edebiliyor veya bloke edebiliyor. Bu sebeple kullanıcıların antivirüs yazılımlarını güncel tutmaları hayati önem taşıyor.

Sonraki Haber

Forum