Microsoft, iPhone kullanıcılarını çok sevindirecek bir Windows 11 yeniliğini sunmaya hazırlanıyor

Apple'ın iMessage mesajlaşma platformu, tarihte ilk kez Windows PC'lere geliyor. Bu yenilik biraz kısıtlı da olsa, yıllardır beklenen bir gelişme olması açısından önemli.

Bir PC'ye ve iPhone'a sahipseniz ve Windows cihazınızda iMessage'ı kullanmak istiyorsanız, Microsoft’un bu yönde küçük bir adım attığını duymaktan memnun olabilirsiniz.

Microsoft, bir blog gönderisinde, hem Android hem de iOS kullanıcılarının bilgisayarlarında belirli işlevleri etkinleştirmek için telefonlarını bağlamalarına olanak tanıyan Phone Link uygulaması aracılığıyla Windows'ta çalışan iMessage'ın ön izlemesini başlattığını duyurdu.

Ön izlemeye katılanlar, Phone Link uygulamasında bir iPhone eklemek için yeni bir seçenek görecek. Bu kullanıcılar, bağlantı kurulduktan sonra, Windows 11 PC'lerinden iPhone'ları aracılığıyla bir iMessage gönderebilecekler. Microsoft, şu anda sınırlı olsa da, kullanıcıların iMessage aracılığıyla telefon görüşmesi yapabileceklerini, kişilerini görebileceklerini ve mesaj gönderebileceklerini söylüyor.

Ne yazık ki, iMessage desteği sınırlı olacak gibi gözüküyor. Blog gönderisi, kullanıcıların bilgisayarları aracılığıyla grup mesajlarını yanıtlayamayacaklarını veya fotoğraf ya da video gönderemeyeceklerini belirtiyor. Ayrıca mevcut ileti dizileri için konuşma geçmişlerini de göremeyecekler.

Bu özellik sınırlı olsa da, iPhone kullanıcıları ilk kez PC'leri üzerinden mesaj gönderebilecekler ve bu mesaj aslında iPhone'larından bir iMessage olarak gönderilecek. Yani hem PC hem de iPhone kullanan ve iMessage'ı tercih eden kullanıcılar için oldukça faydalı bir gelişme olduğu kesin.

Özellik şu anda yalnızca geliştiriciler ve Windows Insider Programının parçası olanlar tarafından kullanılabiliyor ve şirket, test çalışmalarının başladığını söylüyor.

Sonraki Haber

Forum