Microsoft, kullanıcılar arasında pek de sevilmeyen Windows 11 özelliğini geri çekti

Microsoft, test sürümlerine eklediği ve kullanıcılar tarafından pek de hoş karşılanmayan bir Başlat menüsü özelliğini daha geri çektiğini duyurdu.

Microsoft'un geçtiğimiz yılın sonlarındaki test sürümlerinde tanıttığı Başlat menüsünde açılan önerilen web siteleri fikrinden vazgeçmesi, muhtemelen pek çok Windows 11 kullanıcısını memnun edecek. Bu karar, Microsoft'un kullanıcılarını dinleyip pek de istenmeyen bir değişiklikten vazgeçtiği durumların sonuncusu olarak dikkat çekiyor.

Dev kanalına yeni sunulan Windows 11'in en son 25272 önizleme derlemesi ile beraber bu özellik kaybolmuş gibi gözüküyor. Vazgeçilen Başlat menüsü özelliği, ilk olarak Kasım 2022'de 25247 önizleme derlemesinde ortaya çıkmıştı ve menü panelinin alt kısmında yaygın web sitelerinin önerilmesini içeriyordu.

Windows 11'in en son önizlemesindeki değişiklikleri ayrıntılarıyla anlatan blog gönderisinde Microsoft, Edge tarayıcısında kopyalanan metinleri aramak için kullanılabilen bir özelliğin de kaldırıldığını belirtti. Bu özellik, örneğin bir belgeye kopyalamak için metni vurgularsanız, Edge'de bu vurgulanan metni tıklayıp aramanıza izin veren bir satır içi panelin açılmasını sağlıyordu.

Microsoft şunları söyledi: “Bu iki deneyim hakkında bize geri bildirimde bulunan tüm Insider'lara teşekkürler. Dev Channel'da denediğimiz özellikler ve deneyimlerin kaldırılabileceğini ve yeni fikirleri geliştirip Insider'lardan geri bildirim aldığımızı hatırlatmak amacıyla Dev Channel'ın dışına asla yayınlanmayabilir.

Sonraki Haber

Forum