Microsoft, mobil bir Xbox'ın peşinde mi?

PSP'ye inat, Microsoft da küçük bir Xbox el konsolu mu yapıyor? Aradığınız cevap içeride...

Sony Play Station'ın uzun zamandır piyasada bulunan mobil cihazı PSP, her geçen gün kendini o ya da bu şekilde yeniliyor. Microsoft ise uzun süredir konu hakkında herhangi bir girişimde bulunmuyordu.

MS tarafından yapılan açıklamaya göreyse bu durum uzun bir süre daha değişmeyeceğe benziyor. Çünkü MS, herhangi bir mobil Xbox satma peşinde olmadığını net bir şekilde dile getirdi. Fakat sevindirici haberse; MS'in mobil platform konusunundaki bütün enerjisini Windows Phone 7 üzerinde harcıyacağını beyan etmesiyle geldi.

WP 7 hakkında bilinen bir gerçek var ki o da bu platformun ziyadesiyle oyuna yönelik olduğu gerçeği. MS, WP 7 işletim sisteminin kullandığı Xbox Live bağlantısı sayesinde zaman içerisinde özel olarak üretilmiş oyunların birçoğunu WP 7 üzerinden oynanabilir kılacak.

An itibariyle 60 civarı oyunu bulunan WP 7 için gelişmeler sürüyor. Eğer MS cidden dediği gibi bir gelişme sürecindeyse, yakın zamanda birçok Xbox oyununu WP 7 işletim sistemi kullanan telefonlarda görmek işten bile değil.

Sonraki Haber

Forum