Microsoft: Lazer fareler ve ergonomik klavyeler

Microsoft, bu hafta içerisinde bir dizi yeni fare ve klavyesini tanıttı. Tanıtımın en çok dikkat çeken ürünleri ise ilk lazer fareler oldu. Bunların, ev kullanımı için hem kablolu (Laser Mouse 6000) hem de kablosuz (Wireless Laser Mouse 6000) versiyonları mevcut.

Ayrıca notebook kullanıcıları için de kablosuz bir versiyon piyasaya sunulacak. USB alıcı/verici parçayı işiniz bittikten sonra farenin altındaki yuvasına yerleştirerek çantanızda ayrıca yer kaplamasını da engelleyebilirsiniz.

Natural Ergonomic Keyboard 4000, 14 derece açılı bir klavye alanına sahip. Kullanıcının elleri yazma sırasında yapay deri kaplamalı koruyucu ile destekleniyor. Her iki tuş bloğu arasında ise Microsoft Zoom Slider bulunuyor. Kullanıcılar, bunu kullanarak hem resimleri hem de Office belgelerini yakınlaştırıp uzaklaştırabilirler.

Micorosft, Windows Media Center işletim sistemi kullanan bilgisayar sahipleri için de yeni bir klavye piyasaya sundu. Windows XP MCE için Remote Keyboard, kablosuz ve klavye, fare ve uzaktan kumanda fonksiyonlarını tek bir cihaz üzerinde topluyor. Bu sayede hem sesin kısılıp açılması hem de TV programlarının kaydedilmesi mümkün oluyor.

Sonraki Haber

Forum