Microsoft Korsan Kopya Savaşına Destek Verecek

Microsoft, üzerinde çalıştığı “Next Generation Secure Computing Base” (Palladium) ile korsan kopya savaşında müzik endüstrisini destekleyecek.

Bill Gates, Focus dergisine yaptığı açıklamada “Palladium yazılım entegrasyonunu kontrol ediyor ve bu da lisans haklarının korunmasında yardımcı olacak” sözleri ile Palladium’un bu konudaki önemini dile getiriyor.

Bu teknik, bir müzik parçasında, örneğin yüz kere çalınmasına izin veren bir tür dijital izin arayacak. Palladium, bu fonksiyonu gelecek Windows versiyonu ile temin edecek. Ancak Gates, bu yöntemin korsanları öldürmek için yeterli olmadığını söylüyor ve koruma mekanizmalarını geçmenin her zaman bir yolu olduğunu sözlerine ekliyor.

Microsoft ürünleri yakında W-LAN desteğine sahip olacak
Gates, kablosuz ağ standardı W-LAN’dan çok şey bekliyor ve “Bu tür bir kablosuz bağlantı sadece işyerlerinde değil, evlerde de standart haline gelecektir” diyor.

Bu ağların hızları beş sene içerisinde, kullanıcıların film seyretmelerine imkan tanıyacak kadar artacak. Microsoft’un bu gelişimdeki yerini alacağını ise “Bir cihazı daha ilginç kılmak için yazılım kullanabileceğimiz her yerde gerekeni yaparız” sözleri ile açıklıyor.

Sonraki Haber

Forum