Microsoft, katlanabilir bir telefon mu yapacak?

Önce Windows Mobile, sonra da Nokia ile yaşadığı hayal kırıklıklarının ardından Microsoft, uzun süre önce telefon üretmekten vazgeçti. Ama ortaya çıkan yeni bir patent, şirketin bu kez de şansını katlanabilir bir modelle deneyebileceğini gösteriyor.

Microsoft, devasa milyar dolarlar ödeyerek satın aldığı Nokia'yı adeta sabote eder gibi, kısa süre içinde kapatarak telefon piyasasından çekilmişti. Ama şimdi, yeniden telefon piyasasına girmeye çalışıyor olabilir.

Şirketin 360 derece katlanabilen telefon tasarımını gösteren bir patentin ortaya çıkması bu şüpheyi doğurdu. Şubat ayında ABD Patent ve Marka Ofisi'ne (USPTO) başvurusu yapıldıktan sonra 1 Ekim'de yayınlanan patent, Samsung Galaxy Z Fold 6 gibi yatay olarak katlanan dizüstü bilgisayar benzeri bir telefona benziyor.

Microsoft'un telefonu da düz katlanıyor ve bir kapak ekranı var. Ancak cihazın boyutuna dair bir bilgi bulunmuyor. Bu belki bir tablet de olabilir. 

İşletim sistemi de gelecek mi?

Ancak bu patent, bugün kullandığımız katlanabilir telefonların zayıf yönlerini ortadan kaldıran ve cihaz ya da ekran üzerindeki katlama bombelerini elimine eden zekice çözümler içeriyor. Dolayısıyla, Microsoft'un bu teknolojiyi geliştirmek için zaman, emek ve para harcadığı anlaşılıyor ki, bu yatırımın karşılığında yakında piyasaya geri dönme olasılığı da bulunuyor.

Peki telefon hangi işletim sistemini kullanacak? Yakında Microsoft'un telefonlar için yeni bir Windows işletim sistemi duyurduğunu görürsek şaşırmayalım, zira donanım tasarımına yatırım yapan Microsoft'un kapalı kapılar ardından gizli gizli mobil Windows işletim sistemi geliştirmediğini düşünmek ne olur? Saflık olur...

Sonraki Haber

Forum