Microsoft kafaları karıştırıyor

Microsoft bir yandan desteklenmeyen PC'lere Windows 11 yüklenmesini engellemeye çalışırken, bir yandan da aynı PC'lere "Windows 11 kurun" mesajları göndererek kafaları iyice karıştırıyor.

Windows 11 kullanmak isteyenlerden çok katı sistem gereksinimleri isteyen ve desteklenmeyen PC'lere Windows 11 kurulmasını istemeyen Microsoft, bir yandan da desteklenmeyen PC'lerde Windows 10 kullanmak zorunda kalanları aşağıda gördüğünüz ekranla bombalıyor. Başka bir deyişle, önemli ölçüde eski ve desteklenmeyen özelliklere sahip cihazlar bile Windows 11'e yükseltme teklifi alıyor.

@PhantomOfEarth tarafından tespit edilen sorun, Windows 11 için gerekli olanın çok altında özelliklere sahip sanal makinelerde denendi ve test edildi: 2GB RAM, iki CPU çekirdeği, 60GB depolama alanı ve TPM yok... Buna rağmen, Ayarlar uygulaması makinenin Windows 11 sürüm 22H2'yi indirebileceğini söylüyor. Dahası, en son kümülatif güncellemeleri uyguladıktan sonra, iki "evet" düğmeli tam ekran yükseltme istemi de görüntüleniyor.

Daha da komiği, teklifi reddedince Microsoft'un 2GB RAM'li ve TPM'siz desteklenmeyen sanal makine için Windows 11'i önerdiğini başka bir ekran gelmesi.

Bu durumda Windows 11'i indirmeyi ve yüklemeyi kabul etmek, desteklenmeyen donanım nedeniyle işlemin başarısız olmasıyla sonuçlanıyor. Sınırlamalar hala devam ediyor, bu nedenle Microsoft'un taleplerini karşılamayan bilgisayarlara sahip olanların Windows 11'i edinmek için başka yöntemleri tercih etmeleri gerekiyor.

Neyse ki, desteklenmeyen bir bilgisayara Windows 11 yüklemek kolay ve Rufus gibi birçok seçenek bulunuyor.

Sonraki Haber

Forum